• PASSION MEETS SPIRIT

Twan Wiltenburg en Lindemans Aalst ondergaan wet van de sterkste

2020-03-06 15:24:49 0

"Novosibirsk maakte amper fouten"

Lindemans Aalst stond woensdagavond in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de CEV-CUP voor een zware opdracht. Om zich te plaatsen, moesten de Ajuinen tegen Novosibirsk niet alleen met 3-0 of 3-1 winnen, maar ook nog eens de golden set binnenhalen. De Schotte-boys ondergingen tegen de Russische competitieleider de wet van de sterkste. Zelfs een eerredder zat er niet in (12-25, 19-25 en 23-25).
(Dominic Beckx – Foto: Tresignie)


VOLLEYBAL CEV CUP

"Dit is een tegenstander van een heel ander kaliber dan Borgworm", zegt de Nederlandse middenman Twan Wiltenburg. "Je weet sowieso dat het moeilijk wordt als je tegen een Russische opponent wordt geloot. Blokkerend is Novosibirsk ijzersterk en met hun service zorgen ze voor veel druk. Bovendien maken ze amper fouten. Het oogt allemaal indrukwekkend, maar als speler mag je je daar niet op blindstaren. Ik ben zelf 2,05 meter en ik moest opkijken naar een aantal jongens. Zoiets ben ik niet gewend. Misschien zat setwinst in de derde set er wel in. Op dat moment wisten we dat we ons niet meer konden kwalificeren en de bezoekers langs de zijlijn deden soms een beetje lacherig. Op het moment dat het nodig was, gaven ze weer wat gas en maakten ze het af. Soms krijg je de indruk dat ze met je spelen. Of ik daar moedeloos van word? Neen, want er waren zeker kansen en als speler ga je tot het uiterste. Dit soort wedstrijden speel je ook niet vaak en dan wil je graag zo lang mogelijk spelen".

Na het verlies in de bekerfinale en de Europese uitschakeling gaat de focus van Aalst nu volledig naar Champions Final Four. "We hebben eerst enkele dagen rust en dan gaan we ons opladen voor onze laatste doelstelling, de finale van de play-offs halen. In de reguliere competitie lieten we zien dat het mogelijk is. We beginnen aan de nacompetitie met als doel om zoveel mogelijk matchen te winnen."

Door de enkelblessure van zijn landgenoot Tim Smit stond de 23-jarige Wiltenburg voor de tweede match op rij in de basiszes. "Tegen Borgworm was het een mooie kans om de coach te tonen dat ik er klaar voor ben. Het gaat momenteel wel goed. Ik lig ook volgend seizoen nog onder contract. Ik weet nog niet hoe het middencompartiment eruit zal zien, maar ik zou uiteraard graag wat vaker aan de wedstrijd beginnen", besluit de boomlange middenman.