• PASSION MEETS SPIRIT

Persbericht: Nieuwe T2 voor Lindemans Aalst

2020-07-10 12:58:32 0

De 45-jarige Joost Van Kerckhove wordt vanaf komend seizoen de nieuwe T2 naast onze head coach Johan Devoghel.

Joost kwam eerder toevallig, als jonge snaak, in contact met het volleybal, na het volgen van een wedstrijd achter de netten van het raam van het cafetaria van de plaatselijke tennisclub.
Hijzelf en zijn broer Brecht (u allen wel bekend) kregen samen de smaak te pakken en begonnen hun “volleybalcarrière” in de regio Meerbeke. Uiteindelijk speelden ze beiden ooit zelf op Liga B niveau.
Maar met zijn 1m85 op positie receptie hoek besefte Joost al vlug dat dit het maximale was die hij uit zijn spelerscarrière zou kunnen halen. Ook een knieblessure strooide roet in het eten om op dit niveau verder te kunnen meedraaien maar verder spelen deed hij toch nog 6 à 7 jaar op wat lager niveau bij Denderhoutem.

Op 38 jarige leeftijd waarvan 27 jaar als speler hing hij zijn spelersplunje aan de haak.
Hij stortte zich op de jeugdwerking in Denderhoutem en was er ook 4 jaar coach van de damesploeg.
Onder zijn impuls groeide de jeugdwerking uit van 50 tot 200 jeugdspelers en vervolmaakte hij zichzelf als “coach” in het volgen van de nodige trainerscursussen en stages.
Vorig seizoen eindigde hij als hoofdcoach met de mannenploeg van Denderhoutem op de eerste plaats.

Onze coach Johan en Joost hebben een gezamenlijk verleden ten tijde van Zuun en zijn dus geen onbekenden voor elkaar. Joost is gehuwd en is vader van 3 kinderen (waarvan er ook 2 actief zijn in het volleybal).
Hij genoot beroepsmatig een opleiding op de Rits filmschool en is in deze actief in de sector van “Color grading”Joost, van harte welkom bij Lindemans Aalst!