• PASSION MEETS SPIRIT

Moeilijk corona-seizoen afgesloten met winst

2021-03-29 17:43:29

VBC Waremme 0-3 Lindemans Aalst
(20-25, 26-28, 20-25)


Starting Six: Simon Van de Voorde (C), Seppe Van Hoyweghen, José Gomes, Wout D’heer, Jakub Rybicki, Robbe Van de Velde, Tim Verstraete (L)De laatste wedstrijd van het vreemde corona seizoen werd een verplaatsing naar Waremme. Nooit gemakkelijk om zo te eindigen, maar wij wilden nog vol voor die 3 punten gaan om onze 6e plaats te verzekeren. Bovendien zou het een opsteker zijn voor de ploeg om dit moeilijke en vreemde seizoen af te sluiten met winst.

Onze mannen begonnen vlot aan de wedstrijd en komen 0-4 voor. Kuba voelt zich steeds beter in zijn rol als hoofdaanvaller en scoort de 2-5. Waremme klamt stevig aan maar bij 5-6 is het Simon die in het midden weer voor een extra puntje zorgt bij 5-7. José doet hetzelfde met een pipe bij 6-8, daarboven nog een groot driemansblok van Aalst en 6-9.
Enkele opslagmissers, een pipe-aanval van José en een scorende Kuba en het staat 11-15. Waremme komt weer dichter en bij 14-15 is het even tijd voor een time-out.
De tegenstander blijft ons op de hielen zitten, maar ze kunnen de kloof niet dichten. Ze komen nog tot 20-22, maar dan is het aan ons om het over te nemen en de set binnen te halen met 20-25.

De tweede set start Waremme beter en ze kunnen een voorsprong nemen, 7-4. Een blok van Simon, een aanval van Kuba en nog een blok brengen ons weer bij, 8-8. De punten gaan gelijk op tot 13-13. Dan kan Aalst een klein kloofje van 2 punten maken bij 14-16, maar komt Waremme bij tot 17-17. 
Beide ploegen willen deze set binnenhalen en het blijft gelijk opgaan, 23-23. Het eerste setpunt gaat naar Waremme, maar dat wordt weggewerkt door onze Kuba, 24-24.
Waremme krijgt een tweede setpunt, maar dat wordt dan weer weggewerkt door Simon, 25-25. Waremme slaagt er dan een een derde setpunt te halen, maar opnieuw wordt het weggewerkt door Kuba, 26-26.
Dan dwingt Aalst hun eerste setpunt af en na een time-out kan dit afgemaakt worden door José, 26-28.

In set 3 is het Aalst die weer de betere start neemt, 4-7. De voorsprong blijft staan, Kuba en Wout zorgen voor 6-11. Waremme blijft meegaan maar kan de voorsprong niet kleiner maken, een pipe aanval van José zorgt voor 10-16 en Simon in het midden voor 11-17.
Dan sluipen er weer enkele foutjes in ons spel en kan Waremme dichterbij komen, 17-20. Dringend tijd om de set en match af te maken. Wout zorgt in het midden alvast voor de 17-21 en Simon voor de 18-22. José zorgt voor het eerste setpunt en het is Kuba die het afmaakt, 20-25, 0-3.

Star Of The Game: José Gomes


Met deze 3 punten sluiten we ons seizoen af. Een 6e plaats in de nationale competitie was niet waar we van gedroomd hadden, maar door corona en de gekende blessures was dit misschien niet helemaal te vermijden. Zoals bekend is de club en het bestuur al volop in voorbereiding voor het volgende seizoen. Het doel is om er dan opnieuw te staan en terug mee te draaien aan de top.
En, natuurlijk niet onbelangrijk, hopen wij volgend seizoen opnieuw thuiswedstrijden te kunnen spelen in een vol Schotte! We zien jullie graag terug in oktober 2021!OPROEP AAN DE SUPPORTERS:
Natuurlijk blijven wij onze spelers deze zomer nog volgen met al hun bezigheden (volleybal of niet volleybal gerelateerd). Heb jij altijd al willen weten waar de spelers uithangen in de zomer, wat ze graag eten, welke home work-out ze doen, wat hun favoriete serie is, welke hobby’s ze hebben, of heb je zelfs volleybal technische vragen… laat het ons weten, alles is welkom!
Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram met al je vragen en misschien krijg jij binnenkort wel het antwoord op je vraag!

JK

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app