• PASSION MEETS SPIRIT

Verslag: stage Parijs

2021-09-22 11:45:38

Parijs 20 en 21 februari

 

Maandagmorgen is het zweten geblazen in Sportcentrum De Parel onder toezicht van Stijn.

 

Na een maaltijd in de Looyerij vertrekken we naar Parijs.

Een rit van 4u30 is zeker een meevaller in Parijs.

 

Inchecken in hotel, straat oversteken en we staan in de sporthal.

Voor de gelegenheid spelen we in de zaal van een ”partenaire club” in Orly. Een 100-tal supporters zien ons gelijkspelen in een gelijk opgaande partij. (2-2)

Het is ook de eerste wedstrijd van onze jonge Let Renars-Pauls Janssons.

 

Avondmaal, verzorging en bedje in.

 

Na het ontbijt vertrekken we naar de competitiehal van Paris volley om te weten wie de winnaar wordt van deze tweedaagse 😊.

 

Net zoals op maandag is het ook dinsdag “leuk” reizen in Parijs, maar we arriveren op tijd aan het immense complex. Dankzij Overbeeke zijn Franse connecties mogen we op een zijparking staan.

De zaal Salle Pierre Charpy ligt in een Universiteitscampus, samen met een (voor Belgische normen) groot stadion: het Stade Charléty. Waar die avond niet de MNM sterren van PSG aan het werk zijn, maar de tweedeklasser Paris FC.

Ook de tv captatie is wederom verbluffend vergeleken met ons klein landje. Is ook niet verwonderlijk als je ziet dat Parijs een agglomeratie is die naar de 11 miljoen mensen gaat, dus ons volledige Belgenlandje 😊.

 

Maar genoeg over Parijs en zijn populatie en sportinfrastructuur, we zijn hier om te volleyballen.

Parijs start met zijn basisopstelling en na een spannende partij verliezen we met 3-1.

Het was een leerrijke tweedaagse, maar het is duidelijk dat de automatismen er nog niet zijn. Dat is ook niet verwonderlijk met 3 EK gangers die minder dan 1 week bij de groep zijn.

 

Nu 2 dagen op Aalsterse bodem trainen en dan terug richting het Franse Chaumont voor een 3 daags tornooi samen met VBC Chaumont, Tourcoing en het Italiaanse Monza.

We zijn ook benieuwd naar de nieuwe zaal van het ambitieuze Chaumont: Gym Palestra.

 

De 500 km tussen Aalst en Chaumont zijn perfect overbrugbaar voor wie 3 dagen topvolley wil zien in het gezellig stadje Chaumont.

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app