• PASSION MEETS SPIRIT
12-04-2024

Lindemans Aalst wil laatste keer knallen in slotmatch in Schotte tegen VHL

Een kleine finale waarin beide teams tot het uiterste zullen gaan 

De slotwedstrijd van de campagne 2023-2024 wordt geen eindeseizoenswedstrijd. Zaterdag staat Lindemans Aalst in Schotte tegenover Haasrode-Leuven. De inzet van het duel met de Vlaams-Brabanders is de derde plaats. De Ajuinen willen voor eigen publiek nog één keer knallen en zo het seizoen in schoonheid afsluiten.

Libero Bert Dufraing kijkt enorm uit naar de laatste opdracht. Het is superleuk dat er nog iets vasthangt aan het slotduel, tegen mijn ex-ploeg bovendien, zegt de 25-jarige Vlaams-Brabander. We kenden moeilijke play-offs, maar over het gans seizoen gezien vind ik wel dat we die derde plaats verdienen. VHL plaatste zich pas op de valreep voor de play-offs, maar doet het wel goed in de nacompetitie. Het wordt ongetwijfeld een pittig duel. Hendrik Tuerlinckx speelt zijn laatste wedstrijd en zal supergemotiveerd zijn. Het wordt sowieso allesbehalve makkelijk. In de reguliere competitie toonden we ons twee keer de betere. VHL kende een moeilijke reguliere competitie, zeker in het duel in Schotte. Wij speelden niet fantastisch, maar Leuven was niet op dreef. In de terugwedstrijd grepen we de thuisploeg onmiddellijk bij de keel en leverden we een sterke prestatie. In de play-offs was het een stuk minder.

Woensdagavond won VHL zijn inhaalwedstrijd tegen Waremme met 3-0 zodat de Leuvenaars met een bonus van twee punten naar Schotte komen. Het zou in ons voordeel geweest zijn als Waremme punten hadden kunnen ontfutselen van Leuven. Om over VHL naar de derde plaats te springen, hebben we zaterdag een 3-0 of 3-1-zege nodig. Zoals iedere wedstrijd dit seizoen is het heel moeilijk om te voorspellen hoe het gaat aflopen. Het zal worden beslist in één duel, een kleine finale waarin beide teams tot het uiterste zullen gaan. Het zal van de vorm van de dag en details afhangen. Misschien ook geluksballen. Het wordt sowieso frustrerend als we het niet halen. Hoewel we tegen Menen vorig weekend geen supermatch speelden, was de driepunter goed voor het vertrouwen.

Dufraing verzekert dat de ganse spelersgroep voluit voor de derde plaats wil gaan. Er was een bepaalde opluchting na de zekerheid over het Europees ticket. Maar iedereen is nog supergemotiveerd om die derde plaats te pakken. Ook de spelers die de club verlaten. Zij gaan dan wel een andere uitdaging aan, maar ze blijven hun job doen en willen het seizoen in schoonheid afsluiten. De sfeer op training is misschien iets lakser, zonder ons niveau te verminderen. Maar we zijn er echt op gebrand om zaterdag te winnen, voor eigen publiek en in de laatste wedstrijd met Robin Overbeeke als kapitein.

Hij is nog maar 25, maar toch lijkt het of Dufraing al een hele tijd meedraait in Liga A. Na passages bij Guibertin en Gent was hij gedurende twee seizoenen actief bij VHL. Zijn eerste seizoen bij Lindemans Aalst zit er bijna op. Als ik terugkijk op het voorbije seizoen, geeft me een beetje een dubbel gevoel, denkt de Aalsterse libero luidop. Als we zaterdag de derde plak pakken, zal ik wel tevreden zijn. Langs de andere kant was er die zotte reeks van tien zeges in elf wedstrijden. Ik denk dat er weinig spelers zijn die zoiets meemaken in hun carrière. Als je bovendien ziet dat we Maaseik twee keer konden kloppen, - terwijl die het nu voortreffelijk doen en het Roeselare moeilijk maken-, dan wringt het toch wel een beetje dat we er niet meer hebben uitgehaald. Maar ik heb sowieso een positief gevoel. Het was een leerrijk jaar. In de periode waarin we het moeilijk hadden, heb ik aan zelfreflectie gedaan en daar zijn toch wel een aantal interessante zaken uit gekomen die ik zal meenemen in mijn verdere carrière. Het zou heel fijn als we zaterdag kunnen winnen, maar we hebben sowieso een meer dan deftig seizoen afgewerkt. Met een nieuwe en op Robin Overbeeke en Xavi Folguera na jonge ploeg.

Zaterdag wordt er dus een punt gezet achter het volleybalseizoen. Voor heel wat spelers volgt er een periode van lange rust, maar niet voor Red Dragon Bert Dufraing. Op 6 mei word ik bij de nationale ploeg verwacht. Het was een zwaar seizoen, het zal dus goed doen om even rust te hebben. Komende week ga ik samen met Robbe Van de Velde en onze kine Jelle Vanhemelryk naar Trentino om Wout D’Heer aan te moedigen om hem hopelijk aan te moedigen in de finale voor de Italiaanse titel. Vanaf 6 mei gaat de focus naar de nationale ploeg. Wééral volleybal, maar er heerst een andere vibe met allemaal jonge gasten, in de zomer en in een toffe sfeer. Het wordt een zware periode met hard werken. Maar als je op training voelt dat je goed bezig bent, geeft je dat een goed gevoel en is het een leuke periode.

Ook als de ploeg naast de derde plaats zou grijpen, zullen er zaterdag in Schotte toch prijzen worden uitgedeeld. De fanclub reikt na de slotmatch een trofee uit aan de beste speler, de beste jongere en de meest enthousiaste speler van het afgelopen seizoen.

Tekst: Dominic Beckx. 

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app