• PASSION MEETS SPIRIT

Begonnen niet agressief genoeg

2017-10-09 20:26:47 0

Lindemans Aalst speelde zaterdagavond zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen staartploeg Borgworm. Na de 0-3-zege tegen VDK Gent gaven de jongens van coach Johan Devoghel ook tegen de Luikenaars geen set prijs (25-23, 25-10 en 25-20).
DOMINIC BECKX

In vergelijking met de openingsmatch tegen VDK Gent wijzigde Johan Devoghel zijn team op één positie. Hoofdaanvaller en Red Dragon Gert Van Walle kreeg rust en werd vervangen door de van Narbonne overgekomen Jhon Wendt. De 23-jarige Fransman deed het meer dan behoorlijk.
"John is stelselmatig aan het groeien", aldus de Aalsterse coach. "Ik ben tevreden met wat hij heeft laten zien. In drie sets 18 punten scoren, dan ben je een belangrijk deel van het scorend vermogen".

Al bij al kende Aalst weinig problemen met Borgworm, waar ex-Aalst-speler Roman Abinet (15 punten) het speerpunt van de aanval uitmaakt. Enkel in de eerste periode dreigde setverlies.

"We begonnen niet agressief genoeg. We misten fighting spirit, iets waarmee we in de voorbereiding ook kampten. Dat moet eruit. Dat heb ik duidelijk gemaakt bij de time-out bij 12-15. Nadien hebben we dat rechtgezet, ook al haalden we het in die eerste set maar nipt."

"In set 2 waren we wel onmiddellijk bij de les en hebben we heel goed geserveerd (Gertjan Claes kwam bij een 14-10-stand aan de opslag en serveerde de set uit, red.). In de derde set begonnen we opnieuw te zwak, maar we konden het tijdig rechtzetten."


Moeilijke voorbereiding

"Of ik tevreden ben met waar we momenteel staan? Ja en neen. We kenden een moeilijke voorbereiding (de afwezigheid van de geblesseerde Frank Depestele en EK-ganger Wessel Keemink, red.). We moeten ook tien nieuwe spelers inpassen. Zoiets vraagt tijd. Het is duidelijk dat we bijlange nog niet ons topniveau halen. Langs de andere kant ben ik wel tevreden met de progressie die we maken, ook op training. Het is de bedoeling om ons niveau steeds meer op te trekken."

Volgende week is er de eerste topper op bezoek bij Roeselare.
"Elke wedstrijd is belangrijk en elk team in de Liga A kan volleyballen. Het zou neerbuigend zijn tegenover teams als Gent en Borgworm om te stellen dat Roeselare onze eerste échte tegenstander is."