• PASSION MEETS SPIRIT

Markkus Keel en Aalst op zucht van halve finale

2019-11-07 20:41:21 0

"Opnieuw 3-0 winnen is het doel"

Na de winst tegen landskampioen Maaseik ontvangt Lindemans Aalst vanavond eerstenationaler Hemiksem-Schelle. Dankzij de 0-3-winst in de heenmatch hebben de Ajuinen genoeg aan twee gewonnen sets om zich te plaatsen voor de halve finales van de beker.
(DOMINIC BECKX - Foto De Rycke)Volleybal Beker van België

We blikten vooruit met Markkus Keel. De 24-jarige spelverdeler stond afgelopen zaterdag voor het eerst in de basiszes van Lindemans Aalst. "Ik hoopte uiteraard dat ik zou mogen starten, maar ik vernam het pas vlak voor de match in de kleedkamer", aldus de Estse international. "Zenuwachtig was ik niet. Ik heb al wel meer zo'n wedstrijden gespeeld en heb me gefocust op mijn spel. Of ik tevreden was? Als je 3-0 wint in een topper, is het moeilijk om dat niet te zijn. Over mijn persoonlijke prestatie mag ik ook niet klagen, al kan het altijd beter."

Vanavond staat Keel met zijn team tegenover het bescheiden Hemiksem-Schelle waar Alain Dardenne coach is. "Opnieuw 3-0 winnen is ons doel. Normaal moet het lukken om ons te kwalificeren. De lottrekking was ons gunstig gezind, maar we kijken nog niet te ver vooruit. We nemen alles gewoon stap voor stap."

Keel komt uit een echte volleybalfamilie. Vader Avo bouwde na zijn actieve volleybalcarrière ook een succesvolle trainers-loopbaan uit, onder meer bij de Estse nationale ploeg. "Mijn vader coacht nu enkel nog bij een lokaal team in Estland", legt Keel uit. "Mijn zus Kati beoefende volleybal louter als hobby. Mijn broer Martti is spelverdeler bij Pärnu, het team in mijn thuisland waar ik ook speelde. Vorig seizoen was ik eerste passeur bij Aich/Dob waarmee ik de Oostenrijkse titel mocht vieren. De beste teams in de Belgische competitie spelen Champions League en zijn sterker dan de Oostenrijkse of Estse ploegen."Betere speler

"Ik kwam bij Aalst terecht via mijn makelaar en het bevalt me hier wel. Mijn concurrent op de positie van spelverdeler is Seppe Van Hoyweghen. Hij is een jonge en talentvolle speler. Op zijn leeftijd kan hij bij elke spelgelegenheid ervaring opdoen. Ik hoop dat we als groep een sterke campagne afwerken. Voor mezelf zou het seizoen geslaagd zijn als ik op het einde een betere speler geworden ben."