• PASSION MEETS SPIRIT

Tim Verstraete: "Alles is mogelijk tegen Borgworm"

2019-11-09 23:09:11 0

Woensdagavond plaatste Lindemans Aalst zich zoals verwacht voor de volgende ronde van de Belgische beker. Een verdienstelijk Hemiksem-Schelle pikte wel een setje mee (25-18, 25-15, 18-25 en 25-13). In de halve finale van de beker staat het team van coach Johan Devoghel tegenover Volley Haasrode Leuven. Zondagmidag zijn de Ajuinen te gast bij Borgworm.

"Het verlies in de derde beurt had vermeden moeten worden", beseft libero Tim Verstraete vlak na de bekerwinst tegen de Antwerpse eerstenationaler. "Zo zie je maar dat je geen enkele tegenstander mag onderschatten. Wij zaten even in een dipje en maakten te veel domme fouten, terwijl bij de bezoekers alles lukte. We hebben als groep geantwoord door de laatste set met ruime cijfers te winnen."


Als Aalst voor het tweede jaar op rij in het Antwerpse Sportpaleis wil strijden voor de cup, moet het nog één horde nemen. In de halve finale staan de Oost-Vlamingen op 20 november in Schotte tegenover VHL dat in zijn kwartfinale Menen uitschakelde. Op 30 november is er de terugwedstrijd in Leuven. Voor Verstraete is het een duel tegen het team waar hij de voorbije seizoenen speelde.

"Het wordt een tof weerzien. We klopten Leuven al eens in Schotte. Misschien waren ze toen nog niet top, maar wij ook niet. Wij zijn profs en willen absoluut naar die finale. Iedereen zal top zijn en het zou een ontgoocheling zijn als we het niet halen."

Zondag gaat co-leider Lindemans op bezoek bij het Luikse Borgworm. Op papier zijn de Luikenaars de minst sterke tegenstander in Liga A. De thuisploeg is nog steeds op zoek naar zijn eerste zege en pakte enkel tegen Menen een puntje (2-3).

"Iedereen zegt dat Borgworm de zwakste ploeg van de reeks is, maar als je niet goed speelt is alles mogelijk. Dat maakte het setverlies tegen Hemiksem duidelijk. We moeten er gewoon elk punt voluit voor gaan en onze focus behouden."

Verstraete miste de twee vorige wedstrijden tegen Hemiksem en Maaseik.

"Mijn ziekte kwam op een slecht moment waardoor ik twee duels miste, maar inmiddels heb ik geen last meer en kan ik weer gewoon voluit spelen."(BDT - Foto Geert De Rycke)