• PASSION MEETS SPIRIT

Tectum ACHEL

1:3

Lindemans AALST

25:17 / 18:25 / 19:25 / 19:25 / 0:0

SCORE

25

Set 1

17

18

Set 2

25

19

Set 3

25

19

Set 4

25

Lindemans Aalst pakt volle buit bij stugge Limburgers

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Patryk Strzezek, Gertjan Claes, Robbe Vandeweyer 

Een weekje rust na het behalen van de League Trophy meer kregen onze spelers niet want coach Johan en zijn mannen staan voor enkele zeer belangrijke weken, aanstaande woensdag is er CEV-cup in en tegen het Spaanse CV Teruel waar we onze 3-2 uit de heenmatch verdedigen en over 4 weken is er de finale BvB tegen Knack Roeselare waar we nu al naar uitkijken. Maar Johan is een hele nuchtere vent en wil alles wedstrijd per wedstrijd bekijken en dus eerst Tectum Achel kloppen, vertrouwen in een goeie afloop dat heeft hij wel maar het zal niet eenvoudig worden. Bij de warming-up in de kleine maar gezellige zaal zien we ontspannen spelers die goesting uitstralen en wat opvalt is de manier waarop de spelers met elkaar omgaan, dit zijn ploegmaats maar ook vrienden en dat is mooi om zien. 

Set 1 en de thuisploeg maakt meteen duidelijk wat Johan voor de wedstrijd bedoelde met “niet eenvoudig”, het thuisblok is keer op keer te sterk voor onze aanvallers en het loopt voor geen meter bij ons. Onze coach tracht met time-outs bij 10-5 en 18-11 en enkele wissels het tij te keren maar tevergeefs, foute passes van Jan, enkel mindere recepties van Dennis wat we helemaal niet gewend zijn van hem en Fredric die enkele keren op een muur stuit, niet verwonderlijk dat onze coach zich stond op te winden aan de zijkant. Achteraf hoorden we van de spelers dat de kleine zaal toch wel even wennen is en dat dat toch een van de redenen was van deze erbarmelijke eerste set, Tectum Achel had dat probleem natuurlijk niet en met 25-17 stond de 1-0 op het bord. 

Set 2 en Johan startte opnieuw met zijn startopstelling, herpakken is de boodschap en dat deden onze kerels ook, een stevig start nu van ons en bij 2-6 was er al een eerste time out van thuiscoach Jan Meertens. De aanpassing aan de zaal was kennelijk gebeurd en het betere volleybal van onze jongens kwam meer en meer boven, goeie opslagdruk, meer variatie in zijn passing door Jan, de recepties van Dennis waren nu wel ok en ook blokkend liep het nu veel beter. Fredric zorgde met een reeks van zijn befaamde services voor de 14-22 kloof en set 2 die was voor ons met 18-25 en de bordjes weer in evenwicht. 

Set 3 zorgde voor meer evenwicht in het spel, van beide kanten werd nu voluit gestreden en bij de thuisploeg liet Tim Verschueren meermaals zien dat hij toch nog steeds een hele goeie setter is. Na een dubieuze beslissing liep onze kapitein Adrian er even gefrustreerd bij en onze Pool liet even zien wat een boze Pool is, super hoe hij zijn boosheid verzilverde in enkele mooie opslagpunten, die moet zich eens meer kwaad maken. Enkele missertjes van Fredric brachten Tectum bij 14-16 weer even in de set maar onze boys drukten nu stevig door en met 19-25 trokken ze set 3 over de streep. 

Set 4 en tot 6-6 ging het nu gelijk op, het was Janusz met 2 goeie services die de aanzet voor een kloofje gaf en dat bouwden onze jongens nu rustig verder uit, ze hadden de match nu helemaal onder controle en de thuisploeg die kon af en toe nog eens spartelen maar meer ook niet. Opnieuw 19-25 en de 3 punten gingen mee naar Aalst. Na zo een slechte start zich op deze manier herpakken toont toch wel de weerbaarheid van deze groep en 2019 dat is mooi ingezet. 

StarOfTheGame dat was deze keer voor Martijn Colson en die was daar zeer door verrast, mooie geste van zijn Limburgse vrienden en toch wel verdiend voor onze immer vrolijke middenman. 

Aanstaande dinsdag trekken onze jongens richting Spanje waar ze woensdag om 20u15 CV Teruel bekampen in de terugwedstrijd in de achtste finale van de CEV-cup, 3-2 winst uit de heenwedstrijd verdedigen is de opdracht en het geloof in een goeie afloop is er want deze groep wil graag nog even op 3 fronten blijven strijden. Volgende zaterdag 19 januari om 20u30 is er in de EML de thuismatch tegen Axis Guibertin en supporters we reken natuurlijk op jullie onvoorwaardelijke steun, tickets voor deze match bestellen kan via https://tickets.lindemansaalst.be/  

Op 10 februari willen we voor een volksverhuis richting Antwerps sportpaleis zorgen voor de bekerfinale tegen Knack Roeselare en hiervoor kan je het gewenste pakket nog steeds bestellen via https://cupfinal.lindemansaalst.be 

MC