• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

Axis GUIBERTIN

25:20 / 25:22 / 25:15 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

20

25

Set 2

22

25

Set 3

15

Vlotte 3-0 winst tegen hekkensluiter voor Lindemans Aalst

Lindemans Aalst – Axis Guibertin  3-0 

Setstanden: 25-20 / 25-22 / 25-15 

Opstelling: Fredric Gustavsson, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Janusz Górski, Gertjan Claes, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Robbe Vandeweyer, Jan Firlej, Patryk Strzezek 

Na het succes van afgelopen woensdag in Spanje tegen CV Teruel waar onze guys zich met een 1-3 winst konden plaatsen voor de kwartfinale van de CEV-cup was het uitkijken of de reis en match niet teveel vermoeidheid hadden nagelaten. Opvallende afwezige was onze kapitein Adrian, die lag thuis ziek in bed en dus zou het interim-kapitein Martijn worden die zijn manschappen voorbij onze Waalse tegenstander van vandaag moest sturen. Ondanks de koude zaterdagavond en tegen de laatste in het klassement was sportcentrum Schotte behoorlijk gevuld en speaker Sven en mascotte Oscar deden alle moeite om het publiek op te warmen wat hun ook deels lukte. 

Onze mannen die begonnen in elk geval geconcentreerd aan de wedstrijd en het was al vlug duidelijk en dat met alle respect voor de bezoekers dat er toch wel degelijk een verschil in klasse was tussen beide teams, dit verschil is niet altijd een garantie op winst maar onze middenman Tim en vooral opposite Fredric hamerden bal na bal tegen de vloer, tel daar de hoge foutenlast van Guibertin bij op en de 25-20 setstand was niet meer dan logisch. Het was Tim die met een hele mooie 1é tempo voor de setwinst zorgde. 

Set 2 verliep gelijklopend wat score betreft, steeds een kleine voorsprong voor de bezoekers en dat achtervolgen zorgde toch voor een beetje meer nervositeit bij Johan die het vuur in de ploeg wou houden en daar de nodige krachttermen voor bovenhaalde. Fredric die was nu wel heel sterk bezig in deze 2é set en met een aanvallende score van 91% had hij dan ook een heel groot aandeel in de uiteindelijke setwinst. Het was Tim die met een goed blok en opnieuw een goeie 1é tempo de 25-22 op het scorebord zette. 

Bij de start van set 3 was het toch wel een beetje verrassend dat Patryk de plaats van Fredric innam als hoofdaanvaller maar Johan die zal daar wel zijn reden voor gehad hebben en veel verschil maakte het niet want Patryk toonde dat Lindemans Aalst op 2 sterke opposites kan rekenen. De kloof in deze 3é set werd al vlug gemaakt en met enkele goeie aanvallen van Gertjan en de lepe sevices van een zeer matuur spelende Seppe wisten de bezoekers al vlug hoe laat het was. Na het midweek succes Europees was het niet zo eenvoudig om opnieuw opgeladen de hekkensluiter in de EML competitie partij te geven maar de drive om het goed te blijven doen op 3 fronten is groot bij deze groep en zo zien we het graag. 

StarOfTheGame werd Gertjan Claes en terecht want “Jakke” speelde een hele sterke match en al het hele seizoen lang is hij een van die mannen waar we steeds kunnen op rekenen. 

Woensdag om 20u30 volgt de volgende wedstrijd in de Euromillions League, wij ontvangen dan in Schotte de Amigos uit Zoersel en net als vandaag geen steek laten vallen is de opdracht, voor deze midweek wedstrijd rekenen we opnieuw op al onze supporters en tickets bestel je op https://tickets.lindemansaalst.be/  

Volgende zondag is er nog de uitwedstrijd bij VBC Waremme  en daarna volgt een heel zwaar 5-luik met als uitschieter toch wel de finale BvB in het Antwerps sportpaleis op 10 februari tegen Knack Roeselare, voor deze wedstrijd zijn al zo’n 1200 tickets de deur uit en zijn er 10 verschillende busopstapplaatsen, mis dit niet en bestel u gewenste pakket op https://cupfinal.lindemansaalst.be 

MC