• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

amigos ZOERSEL

21:25 / 25:21 / 25:17 / 25:21 / 0:0

SCORE

21

Set 1

25

25

Set 2

21

25

Set 3

17

25

Set 4

21

Na slordige start toch vlot naar winst en tweede plaats in EML

Opstelling: Patryk Strzezek, Tim Smit, Janusz Górski, Gertjan Claes, Jan Firlej, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Fredric Gustavsson, Robbe Vandeweyer, Adrian Staszewski, Seppe Van Hoyweghen, Laszlo De Paepe 

Voor een eerder matig opgekomen publiek moest Lindemans Aalst er in deze midweekwedstrijd tegen Amigos Zoersel voor zorgen dat men zonder puntenverlies bleef met het oog op de tweede plaats in de EML. Hoe Sven aan de micro ook zijn best deed een top- avond moesten we in Schotte vandaag niet verwachten, wie wel heel kwiek langs de tribunes huppelde was onze mascotte Oscar, die voelt zich blijkbaar steeds beter in zijn nieuw kostuum. Kapitein Adrian was na een weekend ziek in bed ook opnieuw van de partij. 

Onze start die was ronduit slordig te noemen, veel te weinig opslagdruk van onze kant waardoor de Amigos rustig en goed konden opbouwen en steeds alles speelbaar bleef, men zocht en vond uitvoerig  Jeroen Oprins en als die zijn dagje heeft is Amigos Zoersel een ploeg die ons pijn kan doen, de opposite was aanvallend moeilijk af te stoppen en aan onze kant stapelden de fouten zich op. Als  in money-time een misverstand tussen Jan en Tim de bezoekers 4 setballen bezorgde lieten die de kans niet liggen, de 2é was raak en met 21-25 werd het nog stiller in Schotte en moesten onze jongens vol aan de bak. 

In het begin van de set liep het spel zeker nog niet zoals het moet en het was Martijn die meermaals zijn ploegmaats aanspoorde  tot meer en beter en dit werkte wel want de machine kwam nu langzaam maar zeker op gang. Oprins die bleef op hoog niveau spelen maar vooral Gertjan en Fredric verhoogden de opslagdruk bij ons en daar hadden de bezoekers het moeilijk mee. Bij 24-21 haalde Fredric een van zijn befaamde services uit zijn arm en die bal die zagen we niet meer terug, 1-1 op het bord en ook op de tribunes  zag men dat het steeds beter ging.  

Vanaf de start van set 3 zagen we het Lindemans Aalst dat ons dit seizoen al zoveel mooie momenten bezorgde, veel opslagdruk nu en veel variatie in ons aanvallend spel, iedereen maakte nu zijn puntjes en samen met Jeroen Oprins zakte ook Amigos Zoersel steeds verder weg. Iets over halfweg de set maakten we een kloof van 6 punten en dat zouden we niet meer afgeven, het was Martijn die met een knappe 1é tempo de 25-17 op het bord zette. 

Set 4 begon zeer sterk en in geen tijd stond er een 10-2 op het bord, de bezoekende coach Van Drom nam zijn 2é time-out maar echt veel haalde dat niet meer uit, het was pas nadat Johan enkele wissels deed bij ons dat de vlotte samenwerking  wat wegviel en Zoersel opnieuw kwam opzetten, onze coach raakte zeker niet in paniek en met de inbreng van Jan en Adrian kwam de rust terug en het was Adrian die op matchbal met een winnende service de 3 punten in Aalst hield. Onze speaker die meldde meteen na de laatste bal dat Knack Roeselare puntenverlies leed bij Menen en zo staan we nu alleen op de tweede plaats in de EML. 

StarOfTheGame was voor Martijn en dat was terecht want onze middenman speelde een goeie wedstrijd en hij was de grootste aanstoker op het moment dat het moeilijk ging. 

Zondagnamiddag spelen we om 14u00 in en tegen VBC Waremme en die moeilijke klip foutloos ronden  is de opdracht, dus zondag met zen allen naar Waremme want de guys gaan onze steun goed kunnen gebruiken. Woensdag spelen we om 17u00 uit bij het Turkse Galatasaray Istanboel de heenwedstrijd voor de kwartfinale van de CEV-cup en daar een goed resultaat halen is belangrijk met het oog op de terugwedstrijd op 14 februari in Schotte. In de EML is de eerstvolgende thuiswedstrijd op woensdag 6 februari om 20u30 tegen landskampioen en huidig leider GreenYard Maaseik en wie weet spelen we dan voor de eerste plaats dus gaan we de massale en verbale steun van al onze supporters zeker nodig hebben, voor deze wedstrijd kan je tickets bestellen op https://tickets.lindemansaalst.be/    

En 4 dagen na die klapper tegen GreenYard Maaseik volgt op 10 februari om 14u00 in het sportpaleis  de wedstrijd waar we met zijn allen al weken naar uitkijken, de finale BvB tegen Knack Roeselare en deze afspraak met de Aalsterse sportgeschiedenis wil je zeker niet missen, bestel dus vliegensvlug het gewenste pakket op https://cupfinal.lindemansaalst.be/  

MC