• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

Greenyard MAASEIK

25:17 / 25:21 / 25:21 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

17

25

Set 2

21

25

Set 3

21

Lindemans stuurt kampioen met droge 3-0 terug naar Limburg

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Gertjan Claes, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Patryk Strzezek, Robbe Vandeweyer 

Met nog 4 dagen te gaan voor de finale van de BvB in het sportpaleis ontvingen we vanavond in Schotte de huidige landskampioen en ongeslagen leider in de EML competitie GreenYard Maaseik. De 2 weken van de waarheid zijn nu echt aangebroken, na vanavond en de finale van zondag volgen ook volgende donderdag in Schotte nog de terugmatch in de kwart finale CEV-cup tegen het Turkse Galatasaray Istanbul en op zondag 17 februari trekken we naar Schiervelde om tegen Knack Roeselare te strijden voor die zo belangrijke 2é plaats in onze vaderlandse competitie. 

Schotte zat vanavond lekker vol en net zoals voor de spelers en staff  zijn dit ook voor de supporters de weken waar we naar uitkeken, speakers Sven gaf reeds voor de eerste opslag flink van jetje en de hele zaal volgde, zalig is het om op dit moment hier te zijn en dit hele spektakel van in mijn hoekje te mogen beleven. Janusz Górski bleef met een blessure aan de kant zitten, maar voor de rest zagen we 11 geconcentreerde kopjes de opwarming afwerken. 

Jelte Maan mocht de match op gang slaan en deed dat met een listige opslag die Gertjan fout inschatte, dit zou een van de weinige foutjes zijn die slimme Gertjan zou maken vanavond. Het was duidelijk dat beide coaches de nadruk gelegd hadden om zoveel mogelijk opslagdruk te zetten en dat lukte aan onze kant heel goed, harde opslagen werden afgewisseld met lepe balletjes juist over het net en ook werd steeds een verschillende tegenstander uitgekozen. Maaseik kon tot halfweg de set bijblijven maar stortte door het goeie Aalsterse spel dan helemaal in. Heel onze ploeg was sterk gefocust, Dennis deed de ene perfecte receptie na de andere en als er als eens een bal wat afzwaaide zagen we dat onze setter in een begenadigde dag was. Set 1 haalden we binnen met overtuigende 25-17 cijfers en dit doortrekken was de boodschap. 

Set 2 begon met opslagmissers langs beide kanten en zo ging het snel naar 5-5, was het jeugdige overmoed maar Jan die nam toen kort na mekaar enkele rare beslissingen en zo ging het naar 5-8.  Onze mannen vochten meteen terug en de focus die bleef super, Fredric en Jan doken naar ballen die onhaalbaar leken maar dit gaf wel goed aan hoe gedreven Johan zijn boys gekregen had. Van 14-11 ging het naar 22-19 en daar konden 2 time-outs van Joel Banks niets aan veranderen, de coach van Maaseik moest net als zijn spelers de wet van de sterkste ondergaan, we zagen op dit moment een Lindemans Aalst dat op heel hoog niveau volleybal aan het spelen was en Schotte dat genoot ervan, 25-21 en 2-0 op het scorebord dat was na 1 uur spel het resultaat. 

Het dipje dat we normaal in elke wedstrijd wel al zagen dat kwam er ook in de derde set niet en onze mannen stoomden ook nu verder, Maaseik dat wist niet goed wat er hier aan het gebeuren was en het moet gezegd enkele van hun sterkhouders kwamen vanavond maar bleekjes voor de dag, hadden ze gewoon een mindere dag of kwam het door de nog steeds prima opslagdruk van ons maar de landskampioen stevende recht op zijn eerst competitie nederlaag af. Dit alles deed niets af van de prestatie van onze jongens, die lieten zien dat ze dit jaar echt voor de prijzen willen meestrijden en dat zullen ze in Limburg nu ook beseffen. Droge 3-0 cijfers op het bord en de volle tribunes dansten na zoveel moois, dit was propaganda voor het Belgische volleybal. 

#StarOfTheGame ging naar Jan en dat was een terechte keuze want onze jonge Poolse setter speelde een zeer goeie match en was vanavond de motor van een heel sterk Lindemans Aalst. 

Wie vanavond ook goed op dreef was dat waren de supporters van Lindemans Aalst, zij lieten vanavond zien dat ook zij klaar zijn voor aanstaande zondag en die beker dan mee naar Schotte brengen is dan het doel. Ik doe graag een warme oproep aan alle Lindemans Aalst supporters, laat er ons zondag met zijn allen een superfeest van maken en voor de camera’s van Sporza aan heel België laten zien waar Lindemans Aalst voor staat, het management heeft kosten nog moeite gespaard en nu is het aan ons om onze kelen extra te smeren en onze mannen naar die beker te schreeuwen. 

Op donderdag 14 februari spelen we de terugwedstrijd tegen het Turkse Galatasaray Istanbul. Dat de sfeer voor een Turkse (volley-)sportwedstrijd ietsje intenser is dan wij gewoon zijn in België is een understatement. Dus het wordt een warme avond op Schotte. 

Als extra cadeau naar onze trouwe fans mag iedereen die de bekerfinale bijwoont ook gratis naar deze Europese wedstrijd. Meer info volgt, maar HOU JE TICKET VAN DE BEKERFINALE BIJ EN OOK JE ORANJE T-SHIRT TOT DONDERDAG 14 FEBRUARI. Meer info volgt.

MC