• PASSION MEETS SPIRIT

Caruur GENT

1:3

Lindemans AALST

21:25 / 25:19 / 24:26 / 18:25 / 0:0

SCORE

21

Set 1

25

25

Set 2

19

24

Set 3

26

18

Set 4

25

Lindemans pakt de 3 punten na mooie derby

Caruur Gent – Lindemans Aalst  1-3 

Setstanden: 21-25 / 25-19 / 24-26 / 18-25 

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Gertjan Claes, Robbe Vandeweyer, Patryk Strzezek, Seppe Van Hoyweghen 

De snelle opeenvolging van topmatchen heeft toch een klein beetje zijn sporen nagelaten bij de troepen van Johan, fysiek kunnen we dit seizoen niet klagen maar vooral in de hoofden van de spelers merken we soms wat wisselvalligheid al moeten we dit ook niet overdrijven want behalve de twee verliesmatchen tegen het sterke Knack Roeselare valt er op de resultaten weinig negatiefs te zeggen, was er een wrang gevoel na de verliesmatch in Waremme dan is dit toch nu al wat genuanceerd als we de resultaten van de Luikenaars in 2019 bekijken al zal dit verlies misschien wel zwaar doorwegen met het oog op de 2é plaats. Vandaag staat de derby in en tegen Caruur Gent op het programma en de opdracht is simpel, de 3 punten moeten mee naar Aalst en dan hopen op puntenverlies van Roeselare en/of Maaseik. Om ons doel te halen kan schipper Johan op al zijn matrozen rekenen en in Gent hadden ze met een actie van gratis inkom er voor gezorgd dat er toch heel wat oranje T-shirts te zien waren op de bezoekende tribune. 

Onze start die is goed te noemen, de concentratie en scherpte zijn er en ook de thuisploeg laat mooie dingen zien. Van bij de start zien we ook een zeer goed spelende Martijn, zijn blokwerk is van hoge kwaliteit en als je bij Martijn geregeld zijn glimlach ziet dan weet je dat het goed zit. Caruur Gent tracht een hoge opslagdruk te produceren waardoor er ook veel missers tussen zitten maar ja dat is nu eenmaal het verhaal van de bluts met de buil. Na een vrij gelijk oplopende set zijn het toch onze jongens die in money-time een kloofje kunnen maken en het is Gertjan die met een super-redding voor onze eerste setbal zorgt, de Nederlander Van Schie kan met een stevige pipe nog even voor uitstel zorgen maar de set gaat toch naar ons met 21-25. 

Bij de start van set 2 blijft Gertjan staan en de partij blijft heel gelijk opgaan, de Gentenaars knokken voor wat ze waard zijn en voor hun is de inzet de 6é plaats halen en daar horen ze misschien ook wel thuis want dit is een mooi team met toch enkele zeer interessante spelers. Ons volleybal blijft goed al zit het soms ook eens mee en tot 17-16 is er niets aan de hand tot enkele missers langs onze kant en daarna drukken Ahyi en Ogink even door en de kloof is gemaakt, Caruur zet de bordjes gelijk 1-1 en nog niets is beslist in deze leuke match. 

Fredric opent set 3 met een Tuerlinckx balletje ( bal zachtjes over het blok laten rollen) en dat hij hier blij mee was. Van beide kanten blijft het spel aantrekkelijk al sputtert onze motor nu toch wat meer en waar het in set 1 en 2 al eens meezat is dan nu niet meer het geval. Bij 11-7 gooit Johan onze jongste setter Seppe in de strijd en die zit meteen goed in de partij. Gent speelt nu toch wel sterk volleybal en voor ons is het aanklampen geblazen, het blijft achtervolgen tot op het einde van de set en het is Janusz die met 2 keer een “serve ace” het laken naar ons toetrekt, opluchting bij alles wat Lindemans is want hier stonden we dicht tegen puntenverlies. 

Set 4 blijft Seppe staan en zien we veel verbetenheid in onze ploeg en dat is toch wel knap dat we deze mentaliteit kunnen bovenhalen. Janusz die is nu sterk bezig en fungeert zoals steeds ook als de man die de drive er weet in te houden. Martijn zorgt met een kill blok voor de 13-18 kloof en al zorgt Johan bij 15-18 met een time-out voor de nodige rust dit gaan we niet meer afgeven. Het is onze Nederlandse international Tim die er met een fraai blok een eind aan maakt en met duidelijke 18-25 cijfers de 1-3 winst op het bord zet. 

StarOfTheGame gaat naar Seppe en dat is terecht want Seppe maakte een hele sterke invalbeurt en stuurde de ploeg door het moeilijk moment in de 3é set. 

Aanstaande zaterdag om 20u30 ontvangen we Haasrode Leuven in ons eigen Schotte voor de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie en voor deze carnavalsmatch gaan we nog eens goed zot doen, eerst gaan we verkleed onze boys naar de 3 punten schreeuwen en daarna is er in “de Looyerij” nog een feestje met enkele gratis vaten. Mis dit niet en bestel u tickets snel op https://tickets.lindemansaalst.be/ 

MC