• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

1:3

knack ROESELARE

25:18 / 21:25 / 19:25 / 15:25 / 0:0

SCORE

25

Set 1

18

21

Set 2

25

19

Set 3

25

15

Set 4

25

Knack Roeselare te sterk in finale BvB

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Patryk Strzezek, Seppe Van Hoyweghen, Gertjan Claes, Robbe Vandeweyer 

Weken hadden we met de hele Lindemans familie hier naar uitgekeken en vandaag was het D-day, nu moest het gaan gebeuren. Vanaf 10u30 kwam een deel van het oranje-legioen samen op het sportcomplex Schotte alwaar oranje t-shirts en zwarte Lindemans hoeden hun eigenaar vonden zodat we ons tegen 11u30 naar de juiste bus konden begeven, zoals afgesproken waren alle bussen om 12u00 de weg op en toch proficiat aan al wie dit huzarenstukje tot een goed einde bracht, niet evident om zoiets zo juist te plannen. Samen met lichte regen bereikten we file-loos het sportpaleis tegen 13u00 en de sfeer die zat er al goed in, de vele honderden oranje-kleurigen vonden mekaar aan de drank en eetstandjes en op de tribunes. 

Johan startte deze finale met wat we als zijn basisopstelling zien, dus met de herstelde Janusz ipv Gertjan en ook Roeselare coach Steven Vanmedegael kon over zijn sterkste team beschikken. Wij trokken de lijn van onze vorige wedstrijd tegen Maaseik door en starten sterk aan deze partij, veel opslagdruk, sterke receptie en Jan legde veel variatie in zijn passing waardoor Tim en Martijn geregeld hun hamer in het midden konden bovenhalen. Wie niet meteen in de wedstrijd zat was Fredric, hij stootte meer dan hem lief is op het Westvlaamse blok en halfweg de set kwam al de wissel met Patryk. Aan Roeselare kant liep het niet zo vlot, opslagen en receptie waren daar onder hun niveau maar daar trokken onze boys hun niets van aan en ze stoomden vlot naar een 25-18 setwinst, 1-0 en het oranje-blok zette de volumeknop nog wat hoger. 

Vanaf de start van set 2 zagen we een ander Roeselare, hun opslag kwam er nu wel uit en dat gingen we voelen, wij probeerden onze opslagdruk te behouden maar nu toch met wat meer missers ertussen. Onze hoofdaanval werkte nog niet zoals het moet, Johan wisselde Patryk door Fredric maar onze beide opposites hadden het moeilijk. Aan de pas deed Jan zijn uiterste best maar hij koos niet altijd voor de eenvoudigste oplossing en op sommige momenten is dat toch wel meer aangewezen. Waar de kloof in deze set tot 5 punten opliep konden we in money-time toch nog terugvechten en tot op 1 puntje naderen maar Roeselare stond nu sterk te spelen en de set ging naar het blauwe blok, 1-1 en we hadden al mooie dingen gezien. 

Set 3 en het spel verliep nu evenwichtig tot 6-6, Knack Roeselare maakte toen een eerste kloofje en dat bouwden ze met goed volleybal verder uit. Bij ons kwam er steeds meer en meer zand in de machine en ons spel werd bij momenten echt slordig. Het moet gezegd dat als bij Roeselare de receptie goed komt ze met Brett Walsh een setter in huis hebben die verdomd lang kan verbergen wat hij van plan is en dat maakt het supermoeilijk voor onze middenblocker. De set ging naar Roeselare met 19-25 en bekerwinst was plot heel ver weg, er was werk aan de winkel. 

Set 4 ging het van kwaad naar erger en bij ons waren er zowaar enkele waar nog weinig geloof uitstraalde, enkele kleine opflakkeringen maar meer zat er niet meer in. Het oranje-legioen dat zakte samen met de ploeg een beetje in mekaar en bij Roeselare was het nu vooral sterke beer Verhanneman die zich aanvallend in zijn sas voelde. Johan probeerde met enkele wissels en zijn 2 time-outs toch het tij nog te keren maar Knack Roeselare bleek toch een maatje te groot voor ons vandaag. Met 15-25  en 1-3 cijfers maakten ze hun standpunt meer dan duidelijk. 

Knack Roeselare won zijn 4é Cup op rij en wij, wij mochten met opgeheven hoofd het sportpaleis verlaten want ons bekertoernooi was mooi dit seizoen en volgend jaar komen we met plezier terug.  

Terug in Schotte waren er toch nog heel wat supporters die hun verlies wensten door te spoelen in “De Looyerij” en toen rond 18u30 de spelers binnen kwamen was het Martijn die zich met de micro tot de fans richtte en hen bedankte om zo massaal aanwezig te zijn, de ontgoocheling stond op hun gezichten te lezen maar Martijn benadrukte dat het seizoen nog niet voorbij is, zowel Europees als in de EML competitie strijden we nog voor de prijzen en spelers en staff zullen alles doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om er nog een mooi einde aan te geven.                 

Onze jongens hebben nu een dagje rust en vanaf morgen start de voorbereiding op de wedstrijd van aanstaande donderdag om 20u30 tegen Galatasaray Istanbul in Schotte, na de heenwedstrijd (3-1 verlies) hebben we altijd een golden set nodig om naar de halve finale van deze CEV-cup door te stoten maar we willen we de Turken minstens al eens laten zien wat Aalsterse sfeer is, dus supporters allen op post met oranje shirt en hoed en vers gesmeerde kelen. 

MC