• PASSION MEETS SPIRIT

Caruur GENT

2:3

Lindemans AALST

23:25 / 17:25 / 25:23 / 25:23 / 13:15

SCORE

23

Set 1

25

17

Set 2

25

25

Set 3

23

25

Set 4

23

13

Set 5

15

Caruur Gent – Lindemans Aalst 2-3 

Setstanden: 23-25 / 17-25 / 25-23 / 25-23 / 12-15 

Opstelling: Laszlo De Paepe, Fredric Gustavsson, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Robbe Vandeweyer, Adrian Staszewski en libero Dennis Deroey 

Kwamen in: Gertjan Claes, Jan Firlej, Janusz Górski, Martijn Colson 

De tweede dag van de League Trophy in Schiervelde begon met de eerste halve finale tussen Knack Roeselare en Par-Ky Menen en werd een wedstrijd waar de mannen van coach Steven Vanmedegael niet eens tot het uiterste moesten gaan om het gehavende Menen met een droge 0-3 naar huis te sturen. De tweede halve finale die was dus voor ons en dat tegen het verrassende Caruur Gent dat er gisteren landskampioen Greenyard Maaseik uit kegelde, onze jongens waren dus zeker gewaarschuwd dat dit geen eenvoudige walk-over zou worden. 

Net als gisteren startte Johan niet met zijn sterkste opstelling Adrian nam wel de plaats in van Janusz en Fredric verving de afwezige Patryk. In een gelijk opgaande eerste set lieten beide ploegen regelmatig mooie dingen zien en bij ons was het vooral Fredric die meteen goed in de match zat en er duchtig op los mepte, of het nu van links of van rechts moest gebeuren het deerde hem niet. Caruur Gent liet wel niet los en dat kwam vooral omdat wij blokkend niet zo sterk bezig waren en in het achterveld kan men ook niet alles terughalen. De set die haalden wij wel binnen met 23-25 was er de 1-0 voorsprong. 

Set 2 bleef het spelpeil langs beide kanten goed en met een kleine voorsprong halfweg de set zag het er steeds beter uit. Robbe die kreeg het wel moeilijker nu om zijn Gentse vrienden te verschalken, meermaals werd hij goed afgeblokt door een steeds sterker wordend Gents blok. Met enkele lepe punten van onze kant en door Seppe die heel veel variatie in zijn opslag stak fietsten we naar een grotere kloof en het was Tim die er met een goed blok 17-25 van maakte. 

Vanaf het begin van set 3 was duidelijk dat Gent zich niet zomaar gewonnen ging geven en na een time-out van Johan bij 9-5 haalde hij er bij 15-10 een ongelukkige Robbe af voor Gertjan. De achterstand helemaal goed maken lukte niet meer en met 25-23 was Gentse setwinst een feit. 

Ook de vierde set starten we niet super en ondanks er veel opslagdruk gezet werd bij ons konden de bezoekers steeds vlotte aanvallen opbouwen die onze blokmannen niet konden stoppen, het Gentse blok dat was in deze set indrukwekkend, onze jongens klopten steeds op een betonnen muur. De set ging opnieuw met 25-23 naar de Arteveldeboys en alles was te herdoen in een 5é en beslissende set. 

Set 5 nam Gent een blitzstart en reeds bij 4-1 greep Johan in met een time-out en dat had resultaat want even later stond het 6-6. Draaien deden we bij 8-6 en nu was er geen excuus meer als we hier de finale willen spelen moeten we nu alles uit de kast halen en dat deden we. Het was Jan die een super redding in het achterveld in huis had en op deze manier mee de 10-11 op het bord zette. Een moedig Caruur Gent plooide nu en met 12-15 en heel veel zweet haalden we net als vorig jaar de finale van de League Trophy. 

Om 17u00 vanavond staat er dus Knack Roeselare- Lindemans Aalst op de affiche als finale in deze 2é editie van de League Trophy en is dit dus meteen een mooie generale repetitie voor wat op 10 februari 2019 in het Sportpaleis staat te gebeuren. Supporters onze jongens gaan jullie steun heel goed kunnen gebruiken dus deze namiddag met zijn allen naar Schiervelde en er mag geroepen worden. 

Voor wat de finale BvB op 10 februari 2019 in het Sportpaleis betreft is de ticketverkoop online en kan men wat men wenst bestellen via https://cupfinal.lindemansaalst.be 

MC