• PASSION MEETS SPIRIT

Decospan MENEN

3:2

Lindemans AALST

25:23 / 11:25 / 22:25 / 25:21 / 18:16

SCORE

25

Set 1

23

11

Set 2

25

22

Set 3

25

25

Set 4

21

18

Set 5

16

Lindemans Aalst onderuit in de Hel

Opstelling:  Fredric  Gustavsson,  Tim  Smit,  Gertjan  Claes,  Jan  Firlej,  Adrian  Staszewski,  Martijn  Colson  en  libero  Dennis  Deroey 

Kwamen  in:  Seppe  Van  Hoyweghen,  Janusz  Górski,  Patryk  Strzezek,  Robbe  Vandeweyer 

Na  de  drie-punter  van  vorige  zaterdag  tegen  Knack  Roeselare  waren  de  verwachtingen  voor  deze  wedstrijd  natuurlijk  zeer  hoog  en  akkoord  met  Par-Ky  Menen  ben  je  nooit  klaar  maar  onze  laatste  2  matchen  in  de  Vauban  liep  het  steeds  zeer  vlot  zodat  onze  ambitie  toch  terecht  was.  Het  initiatief  van  Lindemans  Aalst  om  een  supportersbus  aan  te  bieden  aan  de  toch  wel  democratische  prijs  van  10€/persoon  werd  te  matig  opgevolgd  zodat  op  vrijdag  de  bus  alsnog  geannuleerd  was, en toch  zagen we een aardig  gevuld bezoekersvak. De knieblessure van Tim die was voorbij en zo beschikte Johan over al zijn manschappen om dit varkentje te wassen en onze goeie prestatie van vorige week te consolideren. 

Met 2 sterke blokpunten van Martijn en Adrian gingen we goed van start maar de thuisploeg maakte al heel snel duidelijk dat dit niet meer het geslagen hondje van enkele maanden geleden is, veel opslagdruk en een grote gedrevenheid zorgden ervoor dat er langs onze kant teveel foutjes gemaakt werden die Par-ky  meteen afstrafte, we maakten wel een kloofje maar in money-time van deze eerste set begon het te spoken in de Hel en van 20-22 ging de thuisploeg naar 23-22 en de time-out van Johan kon niet voor de nodige rust zorgen, 25-23 en we wisten dat dit niet eenvoudig zou worden. 

Set 2 tapten we uit een heel ander en beter vaatje, veel opslagdruk nu bij ons en de foutjes die bleven achterwege en Menen die werden bij momenten helemaal tureluurs gespeeld. Het was in de eerste plaats onze kapitein Adrian die de ploeg op sleeptouw nam met heel sterk receptie werk en ook aanvallend zorgde onze Poolse leider dat we nu heel mooi volleybal van onze kant zagen en in het 2é deel van de set ging het nog een versnelling hoger, bij Par-Ky maakte men nu ook enkele rotatiefouten en bij momenten wisten enkele spelers niet meer juist waar hun plaats was, ook dit was spoken in de hel maar tegen hun eigen dan, met veel overtuiging en 25-11 ging set 2 naar ons. 

In set 3 konden we ons niveau van de vorige set wel aanhouden maar Menen zorgde nu toch opnieuw voor meer weerwerk. Dit was een set waarin we meerdere hele mooie punten wisten te maken en vooral onze middenmannen blonken hierin uit, als Jan erin slaagt om het middenblok van de tegenstander te verschalken en Tim of Martijn kunnen hun hamer boven halen is dat natuurlijk altijd spectaculair en beide genieten daar steeds weer van. Met 22-25 trokken we deze 3é set naar ons toe en niets leek een vlotte zege in de weg te staan. 

Set 4 en vanaf dit moment begon "De Hel van Mjiende" echt zijn werk te doen, opnieuw meer fouten bij ons en lag het aan de kleine zaal maar meerdere passes van Jan naar positie 4 gingen vandaag een stuk voorbij de antenne en zo wordt het voor onze aanvallers natuurlijk een stuk moeilijker. Halfweg de set konden we de kloof wel dichten maar de supporters van Menen staken nu een tandje bij het moet gezegd hun mannen stonden nu ook wel sterk te spelen, we konden nog wel wat spartelen maar ook niet meer, 25-21 en ons eerste puntenverlies in deze playoffs was een feit. 

De tie-break zou dus beslissend zijn en dit werd een thriller van jewelste, de thuisploeg maakte meteen duidelijk dat ze vol voor de overwinning gingen en het was nu toch wel topvolleybal van beide kanten. Draaien deden we bij 8-6 en na de wissel zorgde Adrian met 2 scorende acties dat we bijbleven. Een super 1é tempo van Tim zette de 12-13 op het bord maar Menen gaf niet af, de Vauban daverde nu echt op zijn grondvesten en goed voor hartlijders was dit zeker niet. Menen trok nu aan het langste eind en met 18-16 leden we een nederlaag die vermijdbaar was. Laat ons wel sportief blijven en de thuisploeg feliciteren met hun overwinning die na enkele hele moeilijke maanden voor hun toch we heel zoet zal smaken. 

Johan schonk de titel #StarOfTheGame aan kapitein Jelle Sinnesael en of hij echt de beste thuisspelers was weet ik niet maar het is wel iemand die steeds voorop in de strijd gaat en daarom terechte beslissing van onze coach. 

Deze nederlaag gaan we toch even moeten verwerken maar de 3-2 winst van Knack Roeselare in zijn thuismatch tegen Greenyard Maaseik houdt ons wel op een gedeelde eerste plaats met de Limburgers, de West-vlaamse ploegen Roeselare en Menen volgen op 2 punten, alles blijft dus mogelijk in de spannende playoffs. Volgende zaterdag trekken we naar de Steengoed Arena en daar spelen we om niet minder dan de leidersplaats, Lindemans Aalst zorgt opnieuw voor een supportersbus en deze moet vol he nu, inschrijven doe je via secretariaat@lindemans.be  

Na deze topper volgen 2 thuiswedstrijden, op zaterdag 6 april om 20u30 tegen Greenyard Maaseik en op zaterdag 13 april om 20u30 tegen Par-Ky Menen, aan alle supporters u steun is meer dan nodig en willen we dit mooie seizoen niet afsluiten met overal net niet dan moeten wij er voor zorgen dat Schotte 2 keer volloopt en moeten we er "De Hel van Schotte" van maken, onze spelers moeten dan maar voor de rest zorgen, bestel snel u tickets voor beide thuismatchen op https://tickets.lindemansaalst.be/  

MC