• PASSION MEETS SPIRIT

Greenyard MAASEIK

3:0

Lindemans AALST

25:17 / 25:23 / 27:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

17

25

Set 2

23

27

Set 3

25

Sterk Greenyard Maaseik houdt 3 punten thuis

Greenyard Maaseik 3–0 Lindemans Aalst
Setstanden: 25-17 / 25-23 / 27-25

Opstelling: Fredric Gustavsson, Tim Smit, Janusz Górski, Jan Firlej, Adrian Staszewski, Martijn Colson en libero Dennis Deroey
Kwamen in: Gertjan Claes, Laszlo De Paepe, Patryk Strzezek, Seppe Van Hoyweghen

Nadat we vorige week een puntje meebrachten uit Menen was het vanavond zaak om ook uit het verre Limburg iets mee te brengen, 1 puntje ware niet slecht en alles wat meer is zou super zijn in onze race naar de finale van deze playoffs. Greenyard Maaseik zou er wel alles aan doen om puntenverlies thuis te vermijden en daarom haalden ze begin deze week een medical joker binnen in de persoon van Jan Zimmermann ter vervanging van de voor de rest van het seizoen geblesseerde Jay Blankenau. Deze 26 jarige Duitse setter kreeg maar enkele dagen om zich aan te passen aan zijn nieuwe ploegmaats.
Ondanks de matige belangstelling voor het aangeboden busvervoer vanwege Lindemans Aalst aan zijn supporters reed de bus toch waarvoor dank. De voorziene drank op de bus was er door een communicatiefoutje niet maar Marianne loste dat op door een snelle stop langs de snelweg. Was de belangstelling voor de bus matig de aanwezigheid van Lindemans supporters was dat zeker niet, blijkbaar hadden heel wat fans de trip naar Maaseik met de eigen wagen gemaakt en nadat we met zijn allen de verjaardag van Gertjan bezongen hadden kon deze topper echt van start gaan.

Starten deden we al meteen met de hamer van Tim door het midden en beide ploegen speelden van bij de start aan een heel goed niveau, tot 6-6 bleven de bordjes in evenwicht maar dan maakte de thuisploeg een kloofje van 3 punten, sein voor Johan om een eerste time-out te gebruiken. De thuisploeg produceerde zeer veel opslagdruk waar wij het redelijk moeilijk mee hadden en onze opslag bleef daar toch een heel stuk onder. Met een ace zorgde Zimmermann voor 13-7 en time-out 2 ging er ook aan. Aanpassingsproblemen had de nieuwe setter van Maaseik allerminst, met steeds een mooie fluwelen baltoets stuurde hij zijn aanvallers de goeie richting uit en legde hij veel variatie in het spel van de thuisploeg, en wij, wij stonden erbij en keken ernaar want op dit moment ondergingen we de wet van de sterkste. De 25-17 cijfers zeggen genoeg, dit moest dus beter.

Set 2 liep het bij ons iets beter maar de opslagdruk van de thuisploeg bleef het ons moeilijk maken terwijl er bij ons te veel opslag fouten gemaakt werden dit natuurlijk omdat wij hier nu wat meer risico’s namen en toch konden wij nu een driepuntenkloofje maken. Maaseik fietste de achterstand opnieuw dicht en een opgewonden Johan moest bij 14-13 bijsturen met een time-out. Naarmate we money-time naderden nam ook de nervositeit toe en als Janusz op een ogenschijnlijk prima pas miste maakte Johan zich hier behoorlijk kwaad om, op dit moment in de set was het inderdaad niet aan te raden om geschenken uit te delen. Het bleef spannend tot het eind maar bij een drieblok raakte Fredric in het neerkomen even het net en de 2-0 stond op het bord.

Set 3 startte Johan met Laszlo in de plaats van een inderdaad tot nu toe bleke Martijn en Gertjan begon in de plaats van onze kapitein Adrian, 2 wissels die te verdedigen waren maar zowel Martijn als Adrian hebben ons dit seizoen al zoveel gegeven dat ze ook als het even wat minder loopt onze steun zeker niet verliezen. Ons niveau was zeker niet slecht nu, Fredric maakte geregeld zijn puntjes maar blokkend waren we in heel deze wedstrijd nergens en met een sterke Jolan Cox aan de overkant wordt het moeilijk dan. We liepen tot 4 punten uit maar de thuisploeg liet niet begaan en bij 24-21 kreeg Maaseik 3 matchballen. De ingekomen Martijn aan de opslag bracht ons terug tot 24-24 en dat gaf toch weer moed maar bij 26-25 was het Timo Tammemaa die door het midden het te zware verdict velde en de 5é matchbal wist te verzilveren. Deze 3-0 zijn zware cijfers die onze jongens zeker niet verdienden maar we moeten ook toegeven dat we vandaag een heel goed Maaseik bezig zagen waar geen enkele speler onder zijn niveau bleef. Door deze nederlaag en de 0-3 winst van Knack Roeselare in Menen staat Maaseik nu alleen op kop met 7 ptn, Roeselare gaat over ons naar plaats 2 met 5 ptn en wij met staan met 4 ptn op plaats 3, er is nog niets beslist in deze playoffs zelfs Menen met 2 ptn mag nog hopen.

De titel van #StarOfTheGame gaf Johan aan de beresterke Jolan Cox en dat was een zeer goeie keuze.

Nu volgen er voor ons 2 thuiswedstrijden en dat is dus erop of eronder, geen excuus meer nu, we moeten die 6 punten in Schotte houden en dat met steun van alle supporters.
Volgende zaterdag 6 april om 20u30 ontvangen we Greenyard Maaseik en de Limburgers hebben ons vanavond laten zien hoe het moet.
Een week later op zaterdag 13 april om 20u30 komt Par-ky Menen op bezoek en ook dan moet Schotte uit zijn voegen barsten.
Voor beide cruciale matchen kan men tickets bestellen op https://tickets.lindemansaalst.be/ 
Voor wie op vrijdag 19 april nog met de bus mee wil naar Roeselare stuurt een mailtje naar secretariaat@lindemansaalst.be 

 MC