• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

Caruur GENT

25:20 / 25:22 / 25:22 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

20

25

Set 2

22

25

Set 3

22

Zonder publiek maar met overtuiging naar de 3 punten

Opstelling: François Lecat (10), Wout D’Heer (7), Jeroen Oprins (10), Seppe Van Hoyweghen (3), Simon Van De Voorde (13), Jakub Rybicki (12) en libero Tim Verstraete
Kwam in: Twan Wiltenburg


Waar we voor vreesden is dus uitgekomen, topvolley in Schotte zonder publiek...
Het is wat het is en op mijn vraag voor de wedstrijd aan onze coach of het allemaal nog wel leuk is zo kwam het nuchtere antwoord, "als ik denk aan al die mensen die het op dit moment minder goed hebben in de ziekenhuizen ben ik blij dat wij dit nog hebben".
En nochtans heeft onze immer sympathieke trainer het de voorbije weken niet makkelijk gehad, na de wedstrijd tegen Maaseik 1 week in quarantaine met heel de ploeg, 1 week afstand training en de voorbij week min of meer normale training maar met de nodige restricties. De zaalverantwoordelijke had er wel alles aan gedaan om er toch zoveel mogelijk sfeer in te brengen en naar veiligheid toe was er de simpele regel, wie er niet MOEST zijn kwam er gewoon niet in. Behalve de 12 op het veld en de hoofdscheidsrechter droeg ook iedereen de hele tijd het mondmasker.


De eerste twee punten werden gescoord door de opposites van beide teams, zowel Jente De Vries als onze Jeroen deden dit via blokhanden. Naar 5-5 ging het vooral door opslag missers aan beide kanten, daarna bleef het gelijk opgaan en zagen we enkele mooie punten aan onze kant. Simon zorgde voor de 7-8 met een fraaie 1e tempo en Kuba deed het eerst rustig naast het blok (8-8) en daarna met zijn grote hamer voor 9-9. Jente De Vries knalde door het grote gat in ons blok zijn ploeg op 12-13 en Seppe toverde een prachtig 2e handsballetje uit zijn magische vingers voor de 14-15.
Tot 20-20 bleef het zo rustig verder kabbelen en dan pakte Jeroen uit met een hele sterke opslagreeks, de druk lag bij de bezoekers en hun opbouw stokte. Simon en François maakten met elk 2 winners de set uit en met 25-20 ging het naar 1-0.


Onze start in set 2 was er een met veel vertrouwen en we liepen meteen uit naar 6-3 maar het was Gilles Vandecaveye die met een winner gevolgd door een sterke serie opslagen zijn ploeg helemaal terug bracht tot 7-7.
In de volgende periode had bij ons Jeroen het even moeilijk met zijn timing, of hij knalde out of in het Gentse blok en zo konden de bezoekers bij blijven tot 13-13.
Een goed spelende Kuba zorgde voor 16 en 17-14 en killbloks van François en Wout zorgden voor een 19-14 voorsprong. Voor de 22-16 was het Simon die machtig door het midden ging maar enkele missertjes van Jeroen gaven de bezoekers nog even een beetje hoop. Johan zorgde met een time-out voor de nodige rust en het was Kuba die beheerst uitmaakte 25-22 en met 2-0 zag het er goed uit.


Set 3 en ondanks de lege tribunes bleef speaker Sam stevig van jetje geven in zijn hoekje, dit inspireerde onze jongens om de focus te behouden.
Jeroen zijn timing was opnieuw in orde en toch knap van onze sterke Sinjoor dat hij zich na zijn mindere 2e set zo kon herpakken.
De grote kloof konden we niet meteen maken en het was Simon met een knap blok die ons op 7-4 zette. Caruur bleef strijden en Ogink zorgde voor 9-8 na prima defensief werk bij ons van Seppe. François zorgde na veel kunst en vliegwerk voor de 12-10 en Kuba die knalde stevig voor de 15 en 16-12.
In problemen kwamen we niet meer omdat onze jongens hun niveau konden aanhouden, geen dipjes in hun spel vandaag en dat is toch mooi. Het was onze kapitein Simon die met een knappe 1e tempo de bordjes op 25-22 zette en zo voor de eerste 3-punter van het seizoen zorgde.StarOfTheGame was Kuba en dat was zeker terecht, onze jonge Pool heeft zich op anderhalf jaar onder leiding van Johan ontpopt tot een heel mature en productieve receptie-hoek speler en hij wordt elke week nog beter, gratulacje Kuba!