• PASSION MEETS SPIRIT

SCORE

19

Set 1

25

20

Set 2

25

20

Set 3

25

Inzet genoeg maar Knack Roeselare te sterk

Opstelling: François Lecat (9), Twan Wiltenburg (8), Francesco Zoppellari (1), Simon Van De Voorde (8), Matěj Šmídl (7), Jakub Rybicki (12) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Wout D’Heer (-), Robbe Van De Velde (-), Seppe Van Hoyweghen (-)


Vanaf het binnentreden van sportcomplex Schotte kon men merken dat het een topper was die op bezoek kwam, heel wat bedrijvigheid rond het speelveld. Onze 'duivel-doet-al' Geert Walravens liep rustig op en af en gaf nog de nodige laatste instructies waar nodig en de TV ploegen die keken op geen kabeltje meer of minder.
De commentatoren Kristof Hoho en Alain Dardenne zaten rond 20u00 reeds in volle voorbereiding op hun taak en geef toe, commentaar bij de beelden van deze 2 krakken is toch zalig.


Net voor de wedstrijd was er het moment dat speaker Sven melde dat het ‘Ilse-zitje’ voor het eerst verhuurd was, deze eer viel te beurt aan de christelijke vrouwenvereniging Vrouw & Maatschappij en deze vereniging stort 250€ op de rekening van VZW Zijn, het goede doel dat de familie Uyttersprot uitkoos na het overlijden van Ilse.

Johan verraste ons enigszins met zijn startopstelling, Francesco en Twan mochten starten. Twan had zaterdag wel een hele goeie invalbeurt gemaakt tegen Waremme en dus was zijn basisplaats misschien niet totaal onverwacht.
En ook vandaag was het Twan die met een winner via het blok voor 1-1 onze score opende.

Grote afscheiding kwam er niet meteen en het was Kuba die na goed defensief werk van Tim ons op 8-10 zette. François tikte slim via het blok voor 11-12 en de 12-12 zetten we op rekening van Kuba en Johan. De scheids gaf de service van onze kwieke Pool eerst uit maar Johan vroeg een Video Challenge en de bal viel vol op de achterlijn.
De bezoekers schakelden nu wel een tandje hoger en vooral Matthijs Verhanneman ontbond zijn duivels met 4 winners, enkel Simon kon tussendoor scoren en de 13-16 kloof was gemaakt.
Onze coach die voerde nog wat wissels door maar het was Mathijs Desmet die bij 19-24 met een ace zijn ploeg op 0-1 bracht.


Ons eerste punt in set 2 viel bij 1-2 en het was Matěj die zijn eerste punt van de match scoorde, onze opposite was bezig aan een hele moeilijke partij. Kuba haalde krachtig uit voor 4-5 en Simon bracht ons met een ace op 6-6. En ook al zag je het verschil in klasse onze mannen bleven wel strijden. Twan ronde goed af na knap werk van Francesco voor 9-11 en als Twan een fraai blok op Hendrik Tuerlinckx plaatst komen we zelf 15-14 voor.
Tot 19-19 kunnen we Knack volgen maar de Griek Fragkos en enkele missers bij ons zijn er teveel aan en het is Wout die bij 20-24 de bal uit slaat en de 0-2 is een feit.


Onze start in set 3 die is prima en we komen na goed werk van Tim 3-1 voor via Twan, de 5-3 is een winner van Simon.
Als het scorebord dan even wat rare kuren heeft bij 5-4 is Steven Vanmedegael het niet eens met wat hij ziet en als dit geleuter wat te lang blijft duren kan Johan zijn ergernis maar moeilijk verbergen.
De 9-8 is een blokpunt van Twan; en voor wie een fles Lindemans kriek wil winnen op onze facebookpagina onthoudt dit punt goed want dit was een zalig punt wat opbouw betreft.
Tuerlinckx kon nu enkele spike points na elkaar scoren tot 11-13 maar het was onze kapitein Simon die ons met een ace terugbracht 14-14.
De sterke Verhanneman haalde dan enkele keren vernietigend uit en de we keken tegen een 16-20 kloof op. Deze achterstand konden we niet meer dichtrijden en het was de bezoekende kapitein Tuerlinckx die zijn ploeg via ons blok de 0-3 zege schonk.Dit Knack Roeselare is een heel sterk team met een overschot aan klasse en ervaring, de regisseur van dit geheel is sinds dit seizoen Stijn D’Hulst en de kleine balvirtuoos kreeg van onze coach dan ook terecht de trofee #StarOfTheGame.

Bij ons veel inzet en strijdlust maar onze cijfers die zijn iets minder, met amper 3 blokpunten (3 keer Twan) en onze opposite in een totale offday (7 puntjes voor Matěj) kunnen we niet overlopen van tevredenheid.
Onze jongens maken zich nu wel op voor de trip naar Polen volgende week waar we met Fenerbahce HDI Istanbul, PGE Skra Belchatow en Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle 3 kleppers in de CEV-CL partij gaan geven.
Wat we daar halen is pure winst zoals onze libero Tim eerder zei, maar dit gaat voor onze jonge groep een enorme ervaring worden waar ze ten volle moeten van genieten.

Info ivm livestream van deze wedstrijden op website en app.