• PASSION MEETS SPIRIT

BDO HAASRODE LEUVEN

1:3

Lindemans AALST

26:24 / 22:25 / 24:26 / 22:25 / 0:0

SCORE

26

Set 1

24

22

Set 2

25

24

Set 3

26

22

Set 4

25

Met de 3 punten en veel vertrouwen huiswaarts

Opstelling: François Lecat (10), Twan Wiltenburg (6), Jeroen Oprins (19), Seppe Van Hoyweghen (1), Simon Van De Voorde (21), Jakub Rybicki (16) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Matěj Šmídl (2), Robbe Van De Velde (1), Francesco Zoppellari (1)


In deze sobere tijden liggen de sportzalen er dikwijls maar troosteloos bij maar niet zo bij Haasrode Leuven, een prachtig initiatief zorgde ervoor dat de zitjes in de tribunes gevuld waren met knuffels en kleine geschenken en al dit moois schenkt men later aan een kinderopvanghuis, mooi toch?

Vooraf leek het erop dat zowel bij de thuisploeg als bij ons iedereen present zou zijn maar in laatste instantie viel bij ons Wout uit, onze jongste middenman bleef ziek thuis. Deze enige partij dit weekend in Liga A die Covid-19 overleefde kondigde zich als zeer spannend aan en het doel om bij de eerste 4 te eindigen zorgde toch voor wat druk bij beide ploegen.


Druk of niet, beide teams gingen stevig van start. Jeroen liet al snel zien dat het zijn zware hamer was die hij bijhad en bij de thuisploeg moest Gert van Walle niet onderdoen in deze beginfase, resultaat 6-6.
Een goeie opslagreeks van Berre Peeters zette ons op een 9-6 achterstand maar stevig blokwerk van Twan en Simon bracht ons weer in het spoor van Haasrode Leuven 12-11.
Als voor de 14-11 2e scheids Wim Cambre blijkbaar als enige een netfout van François ziet grijpt Johan in met een eerste time-out, rust in de tent brengen denkt onze coach. De thuisploeg kan tot de volgende time-out van Johan zijn kloofje behouden 21-17 maar opgeven doen ons mannen niet en als voor de 24-24 Simon een magistraal blok zet op Gert van Walle is alles nog mogelijk, maar eerst Seppe Baetens en dan een zwakke aanval van Kuba beslissen de eerste set in het voordeel van de thuisploeg.


Jeroen die de eerste set afsloot met aanvallend een 6/6 startte set 2 met een opslagreeks om duimen en vingers bij af te likken, het leverde ons een 0-5 voorsprong op. Even wat geklungel bij ons gaf ze aan de overkant terug moed (4-6) maar Jeroen pakte dan met 3 winners op rij uit (5-10).
Het was een opslagreeks van Gert van Walle die de Leuvenaars terug in de set bracht (11-11).
We konden ons gelukkig snel herpakken en noteren nog een zwevende Jeroen voor de 14-16 en Kuba voor 16-18 via het blok na puik passenwerk van Seppe. Deze laatste gooide er voor het 19e punt nog een lekkere ace bij.
Dit geven we niet meer af en de set werd bij 22-24 op een grootse manier uitgemaakt door onze Leuvenaar Simon, onze kapitein is aan een dijk van een match bezig, aanvallend 5/5, 2 bloks en 1 ace in deze set.


Set 3 gaat verder met stevig en mooi volleybal door beide ploegen, tot 7-7 komt er geen afscheiding maar dan pakt Berre Peeters opnieuw uit met zijn stevige opslagarm en gaat het naar 11-8.
Aan het aanvallend kanon kreeg Jeroen in de 3e set navolging van Kuba, onze Poolse hoek pakte uit met een aanvallende 7/6 en 2 blokpunten.
De set blijft wel heel spannend en op 24-22 weet de thuisploeg de 2 setballen niet te verzilveren, Simon via thuisvingers en Kuba met een stevig blok op Gert van Walle zetten ons op 24-24.
Een ace van Robbe en een misser van Seppe Baetens zorgen voor winst in deze belangrijke 3e set.


Set 4 gaan we met nog meer overtuiging op ons doel af en Haasrode Leuven is al snel op achtervolgen aangewezen al ligt dat vooral aan missers bij hunzelf, bij 3-7 grijpt coach Kris Eyckmans in en vervangt zijn setter Lienert Cosemans door Robin Blondeel.
Dit zorgt voor weinig verandering in het spelbeeld, Simon zet ons draaiend in de lucht mooi op 9-12 en ook punt 13 komt van de hand van de meester. Voor 14-16 en 14-17 heeft Twan 2 killbloks op Gert van Walle in de aanbieding en voor de 16-20 doet hij er een fraaie 1e tempo bovenop. Onze Nederlandse middenman spaarde zijn winners voor deze laatste set want het is ook hij die bij 22-24 voor een mooi orgelpunt zorgde, 22-25 en een heel belangrijke 3-punter is binnen.Wij kunnen terugblikken op een aangename partij volleybal met 2 ploegen die qua niveau niet zover uit mekaar liggen, doorslaggevende factor vandaag was toch wel Simon Van De Voorde die in zijn thuisstad het beste uit zichzelf bovenhaalde, Kris Eyckmans beloonde hem dan ook terecht met de titel #StarOfTheGame.
Een samenvatting van deze wedstrijd kan men vandaag (zondag) bekijken op EclipsTV om 17:35 en middernacht.


Volgende zaterdag 21 november om 19u30 is er het treffen in Schotte met Greenyard Maaseik; maar dit is nog steeds zonder publiek, alles is wel te volgen via de livestream. De link is zoals steeds te vinden op de website en app.