• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

vbc WAREMME

30:32 / 25:22 / 25:17 / 25:18 / 0:0

SCORE

30

Set 1

32

25

Set 2

22

25

Set 3

17

25

Set 4

18

Na moeilijk begin, opdracht toch volbracht

Opstelling: François Lecat (12), Wout D’Heer (3), Seppe Van Hoyweghen (1), Simon Van De Voorde (15), Matěj Šmídl (25), Jakub Rybicki (15) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Twan Wiltenburg (5), Francesco Zoppellari (-), Robbe Van De Velde (4)Met of zonder publiek spelen is voor de spelers een groot verschil. Natuurlijk is het leuker om voor volle zalen te etaleren waar men een hele week met de ploeg keihard aan werkt, maar de meeste spelers hebben zich wel al goed aan de situatie aangepast en zijn al blij dat ze hun job kunnen uitvoeren.
En die job die zal voor onze jongens de komende weken niet mis zijn. Na vanavond (=zaterdag) VBC Waremme staat woensdag in Schotte het treffen met Knack Roeselare op het programma, gevolgd door de trip naar het Poolse Kędzierzyn-Koźle waar op 8-9 en 10 december de eerste 3 CL duels moeten afgewerkt worden, zware kost dus.
Doordat ik steeds ruim vooraf aanwezig ben heb ik er de gewoonte van gemaakt om bij een speler eens te peilen naar de gemoedstoestand in de spelersgroep en mijn slachtoffer vandaag was Tim, op mijn vraag hoe moeilijk het is om hun op te laden voor een wedstrijd tegen VBC Waremme, als Knack Roeselare, en 3 CL duels eraan komen was de reactie eenvoudig: dit wordt onze moeilijkste opdracht sprak onze libero, vandaag kunnen we iets verliezen en de 4 matchen erna is alles wat we halen winst.
Hele nuchtere boy hoor, die Tim.


De bezoekers begonnen zoals we wel verwacht hadden met onbevangen volleybal en hun winners kwamen in deze fase vooral van Predius, Abinet en middenman Zoodsma, bij ons vooral Matěj en Simon aan het kanon.
De score ging via 6-6 en 10-10 naar 16-18, sein voor Johan zijn eerst time-out want helemaal lekker liep het niet bij ons.
Voor de 19-19 haalde Simon machtig mooi uit, een genot om naar te kijken.
Bij 20-23 (winner van Abinet) is het bij ons toch plots van moeten en het zijn François en Wout die met 3 blokpunten ons een eerste setbal schenken, afmaken doen we niet en er volgen 2 setballen voor de bezoekers (24-25 en 25-26).
Ook Waremme heeft nog geen zin in setwinst en dan doen wij er nog 4 setballen bovenop.
Bij 30-29 serveert Seppe in het net, Abinet scoort een winner en Zoodsma die blokt zijn ploeg naar 30-32 setwinst.


Set 2 start met stevig blokwerk van Simon en zo gaat het al snel via 5-3 naar 9-6. Goeie start dus maar het is een maat voor niets want geklungel in ons spel zorgt voor een ommekeer en als Abinet na mooi spel van de bezoekers de stand op 10-12 zet grijpt Johan in, bij zijn time out wil hij al zijn spelers rond zich.
Zijn boodschap is overgekomen want we herpakken ons en het zijn killbloks van Simon (13-14) en Robbe (14-14) die ons helemaal terug brengen.
Ons spelniveau gaat nu de hoogte in en onze opslagdruk maakt het de bezoekers steeds moeilijker. Matěj haalt nog enkele keren verschroeiend uit 21-18 en 23-20 en het is ook onze vrolijke Tsjechische reus die bij 24-22 via het blok de stand in evenwicht brengt.


Als tussen set 2 en 3 het liedje “Live is Life” uit de boxen knalt zien we bij onze spelers zowaar enkele Maradona’s tot leven komen, François en Seppe maken de mooiste moves en het illustreert wel dat ze alle vertrouwen hebben in wat volgt.
Van dat vertrouwen is eerst weinig te zien want de bezoekers stomen naar 2-6, Johan brengt dan Twan in voor Wout en zowaar slaat alles om en gaan we via 8-8 naar 13-8 en voor de 16-10 zien we Matěj met heel veel vernuft.
Onze coach komt zich in de huppelhoek zowaar excuseren bij Wout omdat Twan inderdaad wel aan een stevige invalbeurt bezig is. Heel het team draait nu wel goed en behalve enkele flitsen komen de bezoekers er niet meer aan te pas.
Twan zet ons met een winner op 24-17 en het is Kuba met een zuivere diagonaal die uitmaakt, 2-1 en onze moeilijke start is verwerkt.


Set 4 gaan we op ons elan gewoon door en laten we zien dat we echt heel goed volleybal kunnen spelen. Simon opent fraai voor de 1-1 en Matěj keilt hard naast het blok bij 2-2, onze start die is prima (6-2). En alhoewel de bezoekers nog even tegenpruttelen (9-9) duwen onze jongens het gaspedaal nu dieper in en Waremme is eraan voor de moeite.
Kuba eerst via het blok (14-11) en dan zonder blok (15-11) zorgt voor afscheiding en de 19-13 is een sublieme 2e handsbal van Seppe. Dit geven we niet meer uit handen en het is een misser van Predius dat het bezoekende lot bezegeld.  Opdracht was de 3 punten thuishouden en dat hebben onze jongens ook gedaan.
Was de start nog moeizaam, het liep steeds beter en het enthousiasme druipt er bij momenten toch af.
Op het einde van de warming-up deed hij ons hart even stilstaan toen hij hinkend naar de kant kwam, maar Matěj verdiende 2 uur later wel de trofee #StarOfTheGame. Gratuluji Matěj!


Aanstaande woensdag -om 20u30- ontvangen we in Schotte Knack Roeselare en omdat dit geen normale competitie is wordt dit ons eerste treffen dit seizoen met de jongens van Steven Vanmedegael en dat terwijl de 2 wedstrijden tegen Greenyard Maaseik al achter de rug zijn.
Voor de livestream kan je zoals steeds de link vinden op onze sociale media en via de app.