• PASSION MEETS SPIRIT

Decospan MENEN

3:0

Lindemans AALST

27:25 / 25:15 / 25:23 / 0:0 / 0:0

SCORE

27

Set 1

25

25

Set 2

15

25

Set 3

23

Sportief 2020 eindigt in mineur

Bij Anderlecht heeft Vincent Kompany het steevast over ‘het project’, dat bestaat eruit om met een jong team de strijd aan te gaan en op termijn een stevig geheel op het veld zetten.
Wij bij Lindemans Aalst kunnen eigenlijk ook over ‘het project’ spreken, met Robbe (18), Wout (19), Seppe (20), Danny (21), Tim (21), Kuba (22), Twan (23), Francesco (23), MatÄ›j (23) staat er heel wat jong talent tussen de lijnen.
Dat zo’n project ook zijn neveneffecten heeft wist ‘Vince the Prince’ al en de voorbije wedstrijden moet ook onze coach die bijwerkingen erbij nemen; niet dat de neerwaartse spiraal enkel aan de jeugd ligt maar het gebrek aan ervaring laat zich nu toch harder voelen. Hoe men hier terug uit geraakt is door keihard te blijven werken en blijven in zichzelf geloven ook al valt het spelniveau en vooral de resultaten nu even wat tegen.


Kuba met een killblok op Lapkov en MatÄ›j zuivere winner naast het blok openden onze rekening (2-0) maar Decospan Menen liet al snel zien dat ook zij een plan hadden vanavond en we waren vertrokken voor een meer dan spannende set. François knalde door het blok voor 7-7 en de 7-8 leverde hij af door middel van een enig mooie dropserve net over de netband. Simon zorgde stevig voor 14-14 maar dan hinderden Tim en Seppe mekaar en de daaropvolgende ace van Lapkov zette ons op 16-14. Groter dan 2 puntjes werd de kloof nooit en het was Simon die ons knap op 23-24 plaatste. Lapkov redde eerst de Westvlaamse meubelen via ons blok maar met een servicemisser van de Bulgaar waren we aan onze 2e setbal toe 24-25. François zijn serve ging out en Simon raakte niet voorbij Martijn Colson en het stond 26-25. Kuba zijn aanval ging dan langs de verkeerde kant van de lijn en we stonden 1-0 in het krijt. Aangename en spannende 1e set die niet liet vermoeden wat er in set 2 zou volgen.

Met Martijn Colson aan de opslag nam de thuisploeg een vliegende start, in geen tijd stond het 6-0. Een time out en enkele wissels brachten geen soelaas want die groene monsters aan de overkant raasden verder over ons heen (11-1) en ja u leest goed ELF - EEN. Zelden zag ik een ploeg, en dan zeker de onze, zo weggespeeld worden. Decospan Menen was in alle facetten van het volleybal een klasse beter op dit moment en veel meer duiding hoeft er niet bij de 25-15 setstand.

Set 3 konden we ons gelukkig een heel klein beetje herpakken en het was François de via het thuisblok voor 4-6 voorsprong zorgde. Na een hele mooie rally blokte Twan de Bulgaar Lapkov knap af voor de 12-11 en MatÄ›j stak de bal in de brievenbus bij Sinnesael voor 12-12. Wat score betreft viel het deze 3e set wel nog mee maar zeggen dat al onze spelers er op dit moment nog in geloofden kan ik ook niet, de vernedering van set 2 was bij sommigen toch hard aangekomen. Lapkov zette zijn ploeg via ons blok op 24-22 matchbal en een nochtans zeer sterke Martijn Colson miste zijn ‘moment de gloire’ door in het blok van MatÄ›j te knallen. Bij 24-23 maakte Lapkov het wel af en stond de poederdroge 3-0 op het bord.
Bij het verlaten van de zaal had ik een troostend woord voor Seppe maar de doodse stilte bij onze jonge setter zei precies hoe hij zich voelde. Deze 6e nederlaag op rij (CEV-CL en EMVL) is er eentje die kan tellen en kost ons voorlopig onze 3e plaats in het klassement.


StarOfTheGame ging naar Seppe Rotty, dit jong talent (19 jaar) loopt niet alleen over van talent maar er staat ook nog een hele slimme kop op.


Ook in het voetbal ziet men dat Europese bekercompetities hun gevolgen hebben in de resultaten in eigen land en dat is dus in het volleybal niet anders. Wij waren fier dat onze guys Champions League mochten spelen en dat dit nu zijn invloed heeft op de frisheid van onze jongens gaan we er moeten bij nemen.
Nu volgt er een periode van rust en bezinning, spelers en trainersstaf gaan in hun eigen familiale bubbel de eindjaarperiode doorbrengen om zo in het nieuwe jaar met opgeladen batterijen en een fris hoofd er opnieuw keihard tegenaan te gaan.