• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

2:3

Tectum ACHEL

25:14 / 25:22 / 21:25 / 17:25 / 12:15

SCORE

25

Set 1

14

25

Set 2

22

21

Set 3

25

17

Set 4

25

12

Set 5

15

Met deze Limburgers ben je nooit klaar

Ongeveer 48 uur nadat onze jongens na hun Pools Champions League avontuur terug op Belgische bodem waren, stonden ze alweer op het terrein voor de volgende opdracht. Die opdracht is niet meer of minder dan de volle buit in Schotte houden tegen de voorlaatste in de stand Tectum Achel en dit met het oog op de strijd voor plaats 3 in onze eigen EMVL.
De ambitieuze Noord Limburgers hebben hun deel van de pech al gehad dit seizoen en staan daarom onder hun waarde geklasseerd, onderschatting is hier dus zeker niet op zijn plaats.
De persbelangstelling op deze zondagavondwedstrijd half december is niet bijster groot en met de nog steeds lege tribunes heeft het meer van een oefenpot, speaker Sven die probeert er zoals steeds wel de juiste schwung in te krijgen.


Onze start die is meer dan degelijk, met fris en stevig volleybal grijpen we onze gasten meteen naar de keel en gedurende de hele eerste set zouden we die geep niet meer lossen. Kuba zet ons met een ace op 5-2 en voor de 9-3 is het aan Twan om met zijn serve rechtstreeks te scoren. Als Simon er voor de 14-7 zijn ace bovenop doet is dit een juiste weergave dat onze service goed draait, de bezoekers hebben er meer dan last mee en dat belemmerd hun om degelijk weerwerk te bieden.
Twan kan voor 16-9 de goeie service van Seppe rebounden en voor de 19-9 haalt onze sympathieke Nederlander een machtig punt uit zijn lange arm.
Tectum komt totaal niet in zijn spel en voor de 22-11 keilt Brecht Campforts onder het motto ‘als het niet gaat dan gaat het niet’ zijn opslag rechtstreeks in de gele tribune.
Het is François die bij 24-14 de vrije hoek in het achterveld zoekt en vindt en het staat 1-0.


Set 2 en de bezoekers zijn nu wel meteen bij de les, Koelewijn en Campforts zorgen voor 0-2 en Simon zorgt met een hele mooie hoek voor 1-2. Twan zet ons met een fraai killblok op 5-4 en met heel fijn tipwerk zorgt François voor 7-7.
Onze opslagdruk is niet meer van het niveau van in set 1 wat de groenwitten toelaat om helemaal in de match te blijven. We zien side-out volleybal tot 16-16 en voor de 18-16 is er Simon die ons met een machtig mooi killblok op Koelewijn een 2-puntenkloofje schenkt.
Dit blijkt voldoende en met een zwevende Jeroen voor 22-19 gaan we richting setwinst.
Bij 24-22 kiest Seppe voor de factor ‘zekerheid’ en speelt knap Simon aan die het meesterlijk afmaakt.
Stand 2-0 dus en geen vuiltje aan de lucht, dit wordt een makkie denkt de burger dan, maar…


De tot nu toe tegenvallende Australiër Max Staples, knalt zijn pipe out en Twan met 2 rebounds na goeie opslagen van Simon zetten ons meteen op 3-0 in set 3. Voor de 6-4 hoor ik zelfs de telefoon die Seppe naar Kuba doet om een pipe aan te kondigen en nee ik verklap het teken niet.
Ondanks dat het bij ons nu wel allemaal wat stroever begint te lopen en dat bij de bezoekers Brecht Camports op kruissnelheid komt houden beide teams mekaar in evenwicht op het scorebord. Koelewijn zet Achel op 10-11 na mooi werk van Verscheuren en de 17-17 komt er na een tipbal van Kuba die eenvoudig lijkt maar zonder die springveren in zijn benen was dit een verloren bal.
Tim Smit zet zijn ploeg heel sluw op 18-20 en Johan die voelt de bui meteen hangen, met een time out en de wissel Jeroen/Matěj hoopt hij het tij alsnog te keren. Voor de 18-22 gaat de aanval van Kuba via het blok tegen de antenne, zo zag ik het en 1e scheidsrechter Koen Luts ook, 2e scheidsrechter Marie-Catherine Boulanger die er het dichtste bijstond zag het anders en punt voor de Limburgers.
Bij 21-24 maakt Tim Smit de eerste setbal meteen knap af en zijn ploeg staat op 2-1.


Set 4 en ons team dat zo fris aan de wedstrijd begon zit duidelijk door zijn beste krachten, in geen tijd staan we 2-8 in het krijt en kan Johan opnieuw beginnen reanimeren.
Bij 7-15 zorgen Kuba met een winner en Seppe met een dubbele ace even voor wat hoop 10-15.
Simon kan met 3 knappe winners voor 13-19, 15-19 en zelf 16-20 zorgen maar enkele missers bij ons en een goed blok van Koelewijn op Kuba zet Tectum Achel zowaar op 2-2.


Tie-break dus en van die zelfzekerheid van anderhalf uur geleden blijft niet veel over, Tectum dat ruikt bloed en gaat nu vol voor hun 2e overwinning dit seizoen in de EMVL.
Kuba slaat veel te wild uit voor de 2-3 maar Simon met een slimme hoek en een foutje van Tim Smit zorgen toch voor 6-4.0
Enkele opslagmissers bij Achel zorgen ervoor dat we draaien met een 8-6 voorsprong. Bij 10-8 zijn het Koelewijn en Campforts die de Limburgse kar over de berg duwen en het staat 11-12.
De veer bij ons is nu helemaal gebroken en Max Staples duwt zijn ploeg slim naar matchbal 12-14. Na heel goed defensief werk bij Achel is het Brecht Campforts die zijn coach bijna een delirium bezorgd met een uitzege die ze zelf na de 2-0 niet meer zullen verwacht hebben.
Als je de vreugdesprong van de 70 jarige Jan Meertens zag na het laatste punt kan je niet anders dan heel veel respect hebben voor wat deze man voor zijn team doet en wat dit team nu terugdoet.

 


#StarOfTheGame gaf Johan aan Brecht Campforts en terecht want de baardige opposite is met zijn 23 punten de topscorer in het nu stille Schotte.
Kunnen we na deze verrassende nederlaag nu iemand met de vinger wijzen, nee natuurlijk niet. Onze jongens hebben gegeven wat er nog in het vat zat en dat bleek na deze voorbije zware week te weinig om de klus te klaren vanavond.