• PASSION MEETS SPIRIT

Decospan MENEN

1:3

Lindemans AALST

25:16 / 17:25 / 18:25 / 14:25 / 0:0

SCORE

25

Set 1

16

17

Set 2

25

18

Set 3

25

14

Set 4

25

Opstelling: François Lecat (7), Wout D’Heer (9), Seppe Van Hoyweghen (4), Simon Van De Voorde (9), Matěj Šmídl (15), Jakub Rybicki (15) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Twan Wiltenburg (-), Francesco Zoppellari (1), Danny Poda (-)Net als in Haasrode Leuven loopt ook in Menen een berenactie die er voor zorgt dat nu men zonder publiek moet spelen de tribunes gevuld zijn met schattige knuffels, de pluchen supporters zitten er in tegenstelling met de echte Menen fans wel stilletjes bij.
Op mijn vraag vooraf aan Simon wat hij verwachte was hij heel duidelijk, WINNEN is de opdracht, het moet niet mooi zijn als het maar winnen is.
Als onze kapitein deze mindset nu ook nog deelt met de rest van de ploeg gaan we er al een stuk geruster in zijn want geef toe, een kwartfinale BvB uit bij Menen in 1 wedstrijd is nooit een cadeau. Frank Depestele kon na enkele moeilijke weken toch 10 namen op zijn lijstje zetten, Leonis Dedeyne ontbrak nog wegens Covid-19 en Anshel Vereecke is herstellende na een knieoperatie.


Het was Kuba die de score opende door de bal door de handen van Lankinen te plaatsen en zo waren we vertrokken voor een gelijk opgaand begin, via 3-3 en 5-5 ging het naar 10-10. Als er dan al eens een 2-punten kloof (12-10) was dan was er François die op roep van Tim zijn handen tijdig terug trok (12-11) en diezelfde handen zorgden met een rebound-blok ook voor de 12-12.
Tot 16-16 had het er de schijn van dat we hele spannende sets tegemoet gingen maar met Mathieu Vanneste aan de opslag ging het bij ons plots helemaal fout. Niet dat die services veel speciaal om het lijf hadden maar onze jongens waren de draad helemaal kwijt, Johan besefte al snel dat het kalf aan het verdrinken was en bereidde zich al voor op set 2 door enkele spelers te wisselen en zo die hoofden leeg te maken. Het was de Finse setter Lankinen die met een slim balletje zijn ploeg op 25-16 en een 1-0 voorsprong plaatste.


Set 2 vertrok Johan met dezelfde namen als set 1 en je kon meteen zien dat zijn plannetje van eind set 1 zijn nut had, frisse kopjes die stevig van start gingen. Via 2-4 (Kuba los door het blok) ging het naar 5-7 en het was Simon met een hele lange arm die zijn opponent Martijn Colson verschalkte. Matěj knalde voor de 6-10 zuiver naast het blok en dat was tijd voor Depestele om zijn eerste time-out te gebruiken.
De kloof die groeide gestaag verder, Wout met een ace voor 10-15 en een stevig blok van Simon zet ons comfortabel op 11-19.
Enkel missertjes van Seppe en Matěj 14-19 noopten Johan tot een time-out maar dit was enkel om rust te prediken.
In de slotfase leek het net plots te hoog te zijn want achtereenvolgens Maxim Libert, onze Seppe en tot slot Kobe Brems keilden hun service in het net en zo klokten we af op 17-25 en de bordjes in evenwicht 1-1.


Kwam er bij de start van set 3 (misser Kuba voor 1-1) nog even stoom uit onze coach zijn oren hij kon toch al snel tot rust komen met wat zijn manschappen lieten zien. Met een steeds beter draaiende service maakten wij het de thuisploeg nu toch wel heel moeilijk, het ging via 6-10 naar 9-15 en Frank Depestele moest al zijn 2e time-out opsouperen.
Voor de 9-16 haalde Simon zijn beste blok-move boven, hij genoot zichtbaar van zijn eigen actie en Seppe die zette ons met een zuivere ace op 11-19.
Wij speelden in deze hele 3e set compleet volleybal met veel variatie en dat op overtuigende wijze, de moed zonk de thuisploeg steeds dieper in de schoenen.
In money-time drong Lapkov nog even aan maar ook de Bulgaarse opposite moest zich neerleggen bij het meesterschap van onze boys, 18-25 en het met 1-2 ziet het er steeds beter uit.


Bij de start van set 4 spartelt de thuisploeg nog even tegen tot 5-5, Wout zet met 2 aces voor 5-7 en 5-8 thuisspeler Mathieu Vanneste te kijk. Sein voor Depestele voor een time-out en de thuiscoach is allerminst gelukkig met wat hij ziet. Onze jongens die stomen ook na de onderbreking gewoon door en voor de 8-12 haalt Seppe een machtige 2e handsbal uit zijn arsenaal, dit is topwerk van onze setter.
Kuba plaatst 2 killbloks op Vanneste voor de 9-16 en 9-17  en het 18e punt werkt Wout af op een fraaie 1-hands pas van Seppe.
De 2e time-out van de thuiscoach bij 11-21 is er eentje van de geslagenheid, Frank en heel zijn team gooien de handdoek en het is François die de vrije hoek weet te vinden voor de 14-25 en de 1-3 overwinning.De halve finale die hebben we op zak en dit wordt een dubbele confrontatie met Greenyard Maaseik, wedstrijden op zaterdag 30 januari 2021 om 20u30 in Maaseik en return op zaterdag 6 februari 2021 om 19u30 in Schotte (hopelijk met onze fans in de tribune)

Geen #StarOfTheGame bij bekerwedstrijden maar ik ben zo vrij om hem toch uit te reiken aan onze libero Tim, onze kleine grote man staat steeds met meer en meer maturiteit te spelen zonder dat dat echt in de belangstelling komt.

Aanstaande zaterdag om 19u30 ontvangen we in Schotte de mannen van Sasha Koulberg en met vbc Waremme ben je nooit op voorhand klaar. Onze supporters die moeten het nog even via livestream van in hun kot doen, link te vinden op onze app en website.