• PASSION MEETS SPIRIT
02-03-2020

Aalst kruipt door oog van de naald tegen Borgworm (3-1)

Na de 3-1-zege in de heenmatch verwachtte iedereen dat Lindemans Aalst voor eigen publiek vlotjes de maat zou nemen van Borgworm. Onder impuls van een verbluffend sterke ex-Aalst-speler Roman Abinet (34 punten) dwongen de bezoekers Aalst tot het uiterste. Ondanks een 6-10-achterstand en zelfs een matchbal tegen in de tiebreak plaatste de thuisploeg zich voor de Champions Final Four.

"Het was een heel spannende match", zag ook ook coach Johan Devoghel. "Wij kenden niet onze beste dag en acteerden veel te wisselvallig. We konden makkelijke ballen niet benutten. Zelfs toen we in de vierde set uitliepen tot 12-2, kwam Borgworm nog terug tot op drie punten. We hebben het moeilijk gehad. Ik had nochtans gewaarschuwd voor een zware wedstrijd, maar soms vond ik ons wat te gelaten. Ik heb me inderdaad moeten kwaad maken. Er was natuurlijk die heel vermoeiende trip naar Siberië, maar dat mag geen excuus zijn."

"Uiteindelijk gaan we verdiend naar de play-offs en dat was toch ons doel. We eindigden op de eerste plaats in de reguliere competitie met 36 op 42, dat is heel knap. Na onze Europese match van woensdag tegen Novosibirsk hebben we ruim een week rust. Dat is niet onbelangrijk."


(BDT - Foto GDR)

Blijf steeds op de hoogte.
Download onze mobiele app